Kommentti: Oliver Ekman-Larsson – tulevaisuuden Norris-voittaja?

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Kun Nicklas Lidström lopetti uransa vuonna 2012, modernin ajan paras puolustaja oli jättänyt valtavan aukon niin Detroit Red Wingsin kuin Ruotsin maajoukkueen alakertaan.

Ruotsilla oli tulossa tuohon aikaan jo tähdeksi noussut Erik Karlsson sekä lupaavia otteita esittänyt Victor Hedman. Samoihin aikoihin Arizona Coyotesin Oliver Ekman-Larsson teki vasta lopullista läpimurtoaan NHL:n pakkieliittiin.

Ekman-Larsson on koko uransa kärsinyt siitä, että hän pelaa pienemmän markkinan jääkiekkoalueella. Arizonassa jääkiekko ei ole kuitenkaan yhtä iso kuin se on esimerkiksi Kanadassa. Tästä syystä Ekman-Larsson on saanut keskittyä omaan peliinsä ja suuret otsikot ovat jääneet vähemmälle.

”Seuraava Nicklas Lidström”

Ekman-Larsson on tunnettu monipuolisena pelaajana, joka osaa niin syöttää ja laukoa. Hän on viimeisen kahden kauden aikana iskenyt yhteensä 46 maalia – ainoastaan Brent Burns on latonut yhtä paljon maaleja puolustajan tontilta. Viime kaudella hän myös merkkautti puolustajalle hurjat kahdeksan voittomaalia. Lukema on NHL-puolustajien ennätys yhden kauden aikana.

Ei siis ihme, että hänen on monissa yhteyksissä sanottu olevan Ruotsin seuraava Nicklas Lidström.

Ekman-Larsson on kellottanut viimeisten vuosien aikana hurjia minuutteja Coyotesin takalinjoilla ja ylivoimalla hän on usein ollut koko kaksiminuuttisen ajan jäällä. Vastuuta tulee, mutta silti hänen arvostuksena rajoittuu lähinnä omaan seuraansa.

Koska on Norris-trophyn aika?

Kuten todettua, Ekman-Larsson on vasta muutaman viime vuoden aikana noussut selvästi monen jääkiekkoa seuraavan tietoisuuteen. Hän on iskenyt kolme viimeisen kauden aikana kuitenkin 44, 43 ja 55 tehopistettä, joten mikään turha kaveri ei todellakaan ole kyseessä.

Ekman-Larsson oli viime kauden jälkeen pidetyssä Norris-äänestyksessä myös mukana ja sijoittui siinä sijalle 9. Lidström voitti ensimmäisen Norris-trophynsa vasta 31-vuotiaana, joten Ekman-Larssonilla on vielä useita vuosia aikaa näyttää kaikille, että hänestä on voittamaan kyseinen palkinto.

Tai voisi sanoa, että kyse ei ole siitä, että eikö hän sitä pystyisi voittamaan. Kyse on siitä milloin se tapahtuu.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS