Henrik Lundqvist on loistanut illan kuumaa paikallisottelun vastustajaa vastaan

© Kuva: Getty Images

Kiitospäivän juhlinta tarkoittaa Pohjois-Amerikan isoissa urheilusarjoissa kiivasta viikonloppua. Pelejä pelataan iltapäivisinkin enemmän kuin normaaleina perjantai-iltoina.

Tämän kauden kiitospäiväviikonlopun perjantai tarjoaa viikonlopun kärkeen vieläpä todellisen herkkupalan, kun Philadelphiassa ovat vastakkain Itäisen konferenssin vanhat kiistakumppanit New York Rangers ja Philadelphia Flyers.

Joukkueet kohtaavat tällä kaudella vasta ensimmäistä kertaa. Tällä kertaa kyse on myös siitä, kumpi ottaa johdon seurojen välisten otteluiden historiatilastossa, sillä kumpikin on voittanut 151 kertaa toisen. Tasapelejä on 339 kohtaamisesta 37.

Erityisesti New York Rangersin tähtimaalivahti Henrik Lundqvist on viihtynyt Rangersin ja Flyersin välisissä karkeloissa. Ruotsalaisvahti on kohdannut Flyersin urallaan 48 kertaa ja voittanut peräti 31 näistä otteluista. Lundvistilla on enemmän voittoja vain New Jersey Devilsiä vastaan.

Illan maalivahdit voivat joutua todella kovaan kiekkosateeseen, sillä Rangers johtaa NHL:n tehtyjen maalien tilastoa 82 osumallaan, ja Flyers on toisena yhdessä Tampan kanssa tehtyään 65 maalia. Flyers on myös NHL:n toiseksi paras ylivoimajoukkue.