Florida Panthers kärsi kirvelevän tappion Toronto Maple Leafsin vieraana.

NHLSuomi.com tapasi ottelun jälkeen maalin pelissä tehneen Panthersin Sean Bergenheimin.

Mitä mieltä olet pelistä?

Tämä sattuu. Olen tosi pettynyt tällä hetkellä, sillä tämä oli ottelu, joka meidän olisi pitänyt voittaa. Pelasimme hyvin alussa, mutta nukahdimme ajoittain ja he tekivät maalinsa. Tämä ei ole riittävän hyvä suoritus.

Miten koit mahdollisuutenne päästä peliin takaisin 3-2 asemassa?

Me olimme ehdottomasti vielä pelissä mukana kolmanteen erään saakka. Se oli meiltä huono. Tämä ei ollut se lopputulos, mitä haimme täältä. Ja kolmas erä ei tosissaan mennyt niin kuin erätauolla pukukopissa suunnittelimme. Tämä ei mennyt niin kuten haluamme pelata.

Teillä on vielä yksi peli ennen kotiinpaluuta. Miten pääsette Boston- ja Toronto-peleistä yli ennen seuraavaa peliä Columbusta vastaan?

Se on osa työtämme. Meillä on niin paljon pelejä ja usein, että meidän on pystyttävä keskittymään seuraavaan peliin. Et voi vatvoa asioita liian paljoa, vaan sinun on otettava opiksi, kun hävitään ja mentävä eteenpäin.

Missä Sashan poissaolo näkyy?

Totta kai se näkyy, koska hän on yksi parhaimmista senttereistä. Vaikea sanoa, missä osa-alueella se näkyy eniten, mutta kyllä sen huomaa.

Kuinka paljon sinä kaipaat häntä takaisin rinnallesi?

Sashan kanssa on ollut tosi mukava pelata, mutta loukkaantumiset ovat osa tätä hommaa ja silloin minun on keskityttävä pelaamaan muiden kanssa. Mielestäni pari ekaa peliä eivät olleet ihan niin hyviä kuin tämä, sillä nyt loimme enemmän paikkoja. Mutta totta kai häntä kaipaa, koska hän on kuitenkin sen verran tärkeä pelaaja joukkueellemme.

Sinulla näytti luistin kulkevan ja peli oli muutenkin hyvällä mallilla. Minkälaisessa kunnossa olet nyt? Joko olet täysin toipunut leikkauksista?

Olen tosi hyvässä kunnossa, eikä oikeastaan ole mitään valittamista. Mun pitää tosin tehdä vielä aika paljon lihashuoltoa pelien jälkeen, jotta saan itseni kuntoon seuraavaksi päiväksi. Mutta se on osa tätä hommaa ja vaikka mulla menee vähän enemmän tunteja hallilla, niin se on ihan ok. Kiva pelata taas.

Teit tänään kauden 13. maalisi ja se oli 8. osumasi joulun jälkeen. Mikä on auttanut sinut näin hyvään iskuun?

Koko joulukuu oli hyvä ja pelasimme hyvin ketjuna. Sanoisin, että se on vaan siitä, että olen päässyt kuntoon. Ei siinä ole mitään sen ihmeempää. Olin mielestäni hyvässä kunnossa ennen leikkauksia. Tietty mulla oli vähän ongelmia vammojen kanssa, mutta nyt olen päässyt samalle tasolle ja olen ehkä jopa ottanut askeleen eteenpäin. Kun saan kropan täysin iskuun, niin uskon silloin tuntuvan vielä paremmalle.

Olette tehneet yhden maalin ylivoimalla viimeisessä 15 pelissä. Mikä siinä tökkii?

Se on aivan uskomattoman turhauttavaa, miten olemme pelanneet sitä. Siinä ei ole minkäänlaista ajoitusta. Mielestäni vedämme ennen, kun olemme asettuneet paikoillemme maalin eteen. Teemme liian hätäisiä ratkaisuja, emmekä katso maltillisesti, mitä vastustaja tekee.

Mistä se johtuu?

Se johtuu varmaan siitä, että olemme aika turhautuneita ylivoimapeliimme, minkä takia se on ollut vaan sellaista hutaisua.

Miten se on paikattavissa?

Meidän on ymmärrettävä, ettei se auta, että sinne vaan hutaisee. Meidän on käytettävä hyväksemme, että siellä on yksi enemmän jäällä. Sitä emme tee.

Teillä on 28 peliä jäljellä. Kuinka paljon pukukopissa usko riittää pleijareihin?

Tämä oli tosi iso paukku. Jos olisimme voittaneet, niin meillä olisi ollut kuusi pistettä play-off paikkaan. Tätä on kestänyt jo niin kauan, kun olemme olleet perässä tosi huonosti menneen alkukauden johdosta, että emme ole miettineet sitä sen enempää, vaikka se on aina tavoitteena. Olemme keskittyneet pelaamaan yhden pelin kerrallaan ja sitten katsotaan, missä ollaan.

Eli et seuraa sarjataulukkoa juuri lainkaan?

Henkilökohtaisesti mä en seuraa sitä yhtään. Mä tiedän, että olemme takana ja mun mielestä pitää keskittyä vaan seuraavaan peliin ja tehdä siinä kaikkensa.

Sulla on vuosi sopimusta jäljellä. Sulla meni 2011 ja 2012 pleijarit todella hyvin. Onko ajatus mahdollisesta treidistä käynyt mielessä?

Ei ollenkaan. Mä tiedän, että kaikkea voi tapahtua. Mutta tunnen toisaalta, että annan tälle joukkueelle paljon ja tuntuu, että ne arvostavat . Organisaatiolla on uudet omistajat ja uudet tuulet, niin mielelläni jatkan täällä. Mutta mä ymmärrän ihan hyvin, että se ei ole mun käsissä ja mitä vaan voi tapahtua. Minä pelaan vain niin hyvin kuin voin.

Minkälaisia suunnitelmia sinulla on olympiatauolle?

Mä pistän kroppaani vielä parempaan kuntoon. Mä tulen näkemään eri terapeutteja ja hoidan sitä, että saan itseni loppukauteen ihan iskuun ja varmaan pystyn ottamaan vielä yhden askeleen lähemmäs sitä 100 prosenttista kuntoa.