Florida Panthersin 3-1 voitto-ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan maalin tehnyt Brad Boyes kävi pelin jälkeen NHLSuomi.com:n haastattelussa.

Samassa ketjussa Alexander Barkovin ja Sean Bergenheimin kanssa pelaava Boyes näki kahden ensimmäisen erän alussa tehdyt maalit merkittävinä.

Mikä oli tänään suurin ero joukkueiden välillä?

Saimme pari maalia erien alussa, (Scott) Clemmensen teki muutamia isoja torjuntoja ja emme antaneet Leafsille montaa ylivoimamahdollisuutta. Vaikka olemme räpiköineet ylivoimapelissämme pitkin kautta, niin tänään saimme luotua painetta vastustajalle ja alivoimapelaajamme tekivät loistavan työn. Ensimmäinen erä auttoi meidät oikealle kurssille.

Mikä erottaa tämänhetkisen vireen joukkueen alkukaudesta?

Olemme pelanneet hyvin viime aikoina ja pelien alut ovat olleet parempia kuin aikaisemmin. Olemme olleet liian monessa pelissä maalin tai kaksi tappiolla ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, mutta emme enää, emmekä joudu yrittämään päästä peliin mukaan takaa-ajoasemasta.

Kuinka mukavaa on, kun alatte kenties lähestymään tilannetta, jossa teidätkin luetaan mukaan pudotuspelipuheissa, mitä ei tapahtunut kaksi viikkoa sitten?

Se on totta. Me emme voi ajatella sitä. Meidän pitää katsoa, miten olemme pelanneet viimeiset seitsemän peliä ja jatkaa samalla tavalla. Jos alamme katselemaan eteenpäin, niin kavereiden päät saattavat paisua. Meidän pitää välttää taulukon tuijottamista ja pyrkiä pelaamaan kuten viimeiset seitsemän peliä. Mentaliteettimme pitää olla seuraavanlainen: tänään on peli ja tänään on voitettava!

Aikaisemmin teillä oli vaikeaa voittaa kahta peliä peräkkäin. Nyt voittoja on neljä peräkkäin. Miten saatte tämän jatkumaan?

Pelasimme kaksi vieraspeliä, joissa kotijoukkue joutui matkustamaan kotiin edellisenä päivänä vieraspelin takia ja voitimme. Ottawa pelaa huomenna New Jerseyn vieraana ja toivottavasti pystymme hyödyntämään tilanteen.

Miten mielellä lähdet Ottawaan?

Montreal on tosi hyvä joukkue, Torontossa on vaikea voittaa. Itse nautin täällä pelaamisesta (Boyes kuului Leafsin organisaatioon 2002-03). Kanadalaisia joukkueita on vaikea voittaa, mutta meidän on keskityttävä Ottawaan mennessä asioihin, jotka ovat toimineet meille: hyvä ensimmäisen erä ja erikoistilannepelaaminen.

Kuinka paljon nautin Seanin ja Sashan kanssa pelaamisesta?

Se on hauskaa ja tänään saimme tulostakin aikaiseksi. Viimeiset 5-6 peliä ovat olleet meiltä aika eheitä pelejä. Meidän ketjulla on kokemusta maalienteosta, joten meidän on pystyttävä tekemään osamme säännöllisesti.