Chicago Blackhawksin Patrick Kane on ollut tällä kaudella joukkueensa tehokkain pelaaja. Kane on korkealla myös koko NHL:n pistepörssissä ja hänestä voi tulla ensimmäinen Blackhawks-pelaaja moneen vuoteen, joka voittaa pistepörssin.

NHLSuomi.com tapasi Kanen Torontossa.

Muistatko, koska Chicago-pelaaja voitti liigan pistepörssin edellisen kerran?

Ei ole mitään aavistusta. Kenties Jeremy Roenick 90-luvulla?

Se oli Stan Mikita vuonna 1967. Kuinka paljon seuraat pistepörssiä ja etenkin Sidney Crosbya?

Olemme pelanneet vasta pari kuukautta ja pelattavana on vielä paljon hokia. Kaikki on mahdollista. Yritän vain tehdä samoja asioita, jotka ovat saaneet minut pistepörssin kärkisijoille.

Mitä teet tänä vuonna erilailla viime vuodesta?

En oikeastaan mitään. Taisin olla viime vuonna pistepörssin viides ja olin viisi pistettä St. Louisia perässä ja mielestäni viime kausi oli minulta aika hyvä.

Olet 25-vuotias. Vaikka olet saavuttanut paljon, tuntuuko sinusta, että sinulla on jääkiekkoilijana parhaat vuodet vielä edessä?

Totisesti toivon sitä! Olen viettänyt monta hyvää vuotta Chicagossa ja luonnollisesti toivon, että pystyn uusimaan menestyksen ja jopa parantamaan aikaisemmasta.

Miten luonnehtisit joukkuettasi?

Mielestäni joukkuettamme yhdistää yksi iso asia. Vaikuttaa siltä, että kukaan ei tyydy siihen, mitä on tapahtunut aikaisemmin ja mitä olemme saavuttaneet. Se on kannustavaa. Kun pelaat kavereiden kanssa, jotka haluavat tulla paremmiksi joka päivä, niin se kannustaa minuakin tekemään parhaani tämän joukkueen ja itseni eteen.

Mitä ajattelet tulevista olympialaisista?

Odotan niitä innoissani. Toivottavasti olen mukana joukkueessa, joka matkaa Sotshiin helmikuussa ja pääsen taistelemaan kultamitalista. Olympialaiset ovat jotain spesiaalia, koska ne tapahtuu vain kerran neljässä vuodessa, pari kertaa urasi aikana ja jos olet onnekas, niin pääset kokemaan turnauksen.

Mitä tykkäsit Vancouverin kisoista?

Vancouver oli loistava kokemus ja odotan vähintään vastaavanlaista kokemusta Sotshista.

Kuinka hyvin Antti Raanta on sopeutunut joukkueeseenne?

Erinomaisesti. Hän laittoi välittömästi jalkansa oven väliin taistelussa vakiopaikasta ylhäällä. Hän on erittäin ulospäin suuntautuva ja hauska kundi, joka ei ujostele. Hänellä on terve itseluottamus ja hän on luotettava sekä jäällä että jään ulkopuolella.

Kuinka paljon Antti on parantanut sitten harjoitusleirin?

Paljon. Luulen, että leirillä hän ei ollut vielä täydessä iskussa loukkaantumisten takia. Hieno homma, että hän on päässyt niistä yli. Hän pelasi hyvin Rockfordissa ja on jatkanut samalla tavalla tänne tultuaan. Olen iloinen hänen puolesta.