Buffalo Sabresin kausi on ollut tähän mennessä täynnä melkoista vuoristorataa. On vaihtunut päävalmentaja, on vaihtunut GM, on myyty tähtihyökkääjää.

Tätä sekamelskaa on päässyt todistamaan myös tulokaskauttaan vetävä Rasmus Ristolainen, joka piipahti Toronton vierailun yhteydessä NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa.

Kuinka tyytyväinen olet ollut omaan kauteesi tähän mennessä?

– No, ihan suht tyytyväinen. Alku oli tietenkin vähän vaikeata ja sitten olin pari peliä poissa, niin siinä yritin katsella ja kehittyä. Sen jälkeen on mennyt mielestäni ihan hyvin. Kehityskohtia on vielä paljon. Pitää yrittää vielä enemmän auttaa joukkuetta voittamaan.

Kuinka hyvin olet tottunut vauhtiin NHL:n puolella?

– Ihan hyvin olen tottunut, ei sen puoleen ole ollut mitään ongelmaa. Joka päivä oppii lisää, mutta siihen ei tarvitse erityisesti keskittyä.

Mistä se mielestäsi johtuu, että teidän alkukausi on mennyt näin huonosti?

– Siihen ei varmasti yhtä syytä pysty sanomaan. Jos tiedettäisiin syyn, niin oltais varmaan muutettu. Pitää tehdä enemmän töitä, puolustaa paremmin ja olla parempi kokonaisvaltaisessa pelaamisessa.

Minkälaiselta valmentajalta Ted Nolan vaikuttaa?

– Hyvältä. Hän on tullut hyvin joukkueeseen, kaikki näyttää tykkäävän hänestä ja itsekin tykkään. Aika vauhdikasta peliä, paljon taklauksia ja koko ajan pyritään pelaamaan ylöspäin. Toistaiseksi hän näyttää sopivan meille tosi hyvin.

Kuinka erilainen hän on Ron Rolstoniin verrattuna?

– Nolan on enemmän sellainen, että ei mietitä niin paljon ja käydä kuvioita läpi, vaan ajatellaan ja pelataan vaan. Pelataan enemmän eikä mietitä niin paljon.

Joko Suomesta on otettu yhteyttä 20-v MM-kisoja ajatellen?

– Ei ole. En ole edes ajatellut niitä. Tässä on mennyt 8-9 viikkoa päivä kerrallaan, niin se jatkuu. Siihen on jo tottunut, ettei mieti turhia eteenpäin.