Carolina Hurricanesista kesken viime kauden Pittsburgh Penguinsiin vaihtanut Jussi Jokinen on päässyt pelaamaan muun muassa tähtipelaajien Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin rinnalla.

Millaista se on ollut? Muun muassa siitä Jokinen puheli NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa Toronton vierailun yhteydessä.

Mikä sanot pelaamisesta Sidney Crosbyn ja Evgeni Malkinin kanssa? Onko jonkin asia erityisesti haastavaa heidän kanssa pelaamisessa?

– Olen nauttinut tosi paljon heidän kanssaan pelaamisesta heidän kanssaan ja muutenkin olen nauttinut lätkästä ehkä enemmän kuin koskaan, kun saa pelata maailman huippupelaajien kanssa. Mikä sitten on haastavinta, sitä en tiedä, mutta kenties pitää olla itsekkäämpi ja ampua enemmän, sen sijaan, että hakee syöttöpaikkaa. On ollut tosi hienoa.

Pittsburghin ainoa tavoite on mestaruus. Kuinka helppoa oli päästä siihen menttaliteettiin Carolinan vuosien jälkeen?

– Tosi helppoa. Totta kai sitä on odottanut, että pääsisi sellaiseen joukkueeseen, jolla on tosissaan mahdollisuus pärjätä. Nyt vaan pitää laittaa kaikki likoon ja nauttia siitä kovasta työnteosta ja nauttia siitä matkasta, mikä meillä on edessä ja yrittää päivä päivältä päästä joukkueena paremmaksi.

Miten seuran riveihin täksi kaudeksi tullut suomalaispuolustaja Olli Määttä on pelannut alkukauden?

– Tosi hyvin. Ei uskoisi, että kaveri on vasta 19, koska hän pelaa kuin aikuinen mies. Ja hän kehittyy koko ajan, niin sillä tavalla vähän jopa pelottaa, että kuinka kovalla tasolla Olli jo 19-vuotiaana nyt pelaa. Hän on erittäin teräväpäinen jätkä ja tekee kovasti hommia kaukalossa ja sen ulkopuolella. Kunhan hän pysyy terveenä ja jaksaa tehdä hommia, niin uskon, että hänestä tulee huippupuolustaja.

Kuinka makeaa oli tehdä alkukaudesta hattutemppu juuri ex-seuraasi Carolinaa vastaan?

– Se on aina hienoa vastustajasta riippumatta, koska niitä ei tule joka päivä eikä välttämättä joka vuosi. Tässä liigassa on hattutempun teko erittäin harvinaista herkkua. Totta kai se maistuu entistä seuraa vastaan extra hyvälle.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.