Pittsburgh Penguinsin suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen oli pettynyt joukkueen suoritukseen 4-1 tappion jälkeen Torontossa Maple Leafsia vastaan.

Jokinen piipahti NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa pelin jälkeen.

Mitä tykkäsit teidän pelistänne?

– Fiilikset on aika huonot kolmannen peräkkäisen tappion jälkeen. Mielestäni olemme olleet parempia ja luoneet enemmän paikkoja kuin vastustaja joka pelissä, mutta meidän maalinteko on tökkinyt näissä kolmessa pelissä. Kahdessa viimeisimmässä olemme hölmöilleet voiton, kun kaveri on päässyt ratkaisemaan omista virheistämme.

Mitä teidän pitää tehdä, jotta maalinteko taas aukeaa?

– Luodaan niin paljon paikkoja, että meidän pitää vain olla kärsivällisiä, sillä ensimmäiset 7-8 peliä teimme hyvin maaleja. Olemme luoneet paikkoja ihan samalla tavalla, mutta välillä kiekot eivät vain mene sisään. Pitää jaksaa uskoa tekemiseemme, ampua ja päästä irtokiekkoihin kiinni.

Aloititte ketjuna räväkästi pelin. Oliko se suunniteltua?

– Joka peli on tarkoitus aloittaa vauhdilla. Parissa ekassa vaihdossa oli muutama hyvä paikka. Kun olisimme päässeet siinä johtoon, niin se olisi helpottanut, koska olemme niin paljon parempi joukkue, kun olemme johtoasemassa. Ekan maalin merkitys on mielestäni korostunut NHL:ssä entistä enemmän viime vuosina.

Teidän ketjukoostumukset vaihtelivat pelin aikana aika paljon. Onko tarkoituksena, että kaikkien on pystyttävä pelaamaan kaikkien kanssa?

– Ketjut elävät välillä aika paljon, koska se on valmentajan tyyli ja palettia tosiaan heitellään ajoittain.

Lisää Jokisen mietteitä luvassa NHLSuomi.com -sivustolta myöhemmin muun muassa alkukauteen ja supertähtien Jevgeni Malkinin ja Sidney Crosbyn kanssa pelaamiseen liittyen.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.