Anaheim Ducksin legendaarinen suomalaishyökkääjä Teemu Selänne oli sangen kriittinen joukkueensa suoritukseen tappiollisen Maple Leafs -pelin jälkeen.

Selänne vieraili NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa kamppailun tauottua.

Millaisena näit pelin?

– Meidän on oltava rehellisiä itsellemme ja hyväksyä se, että emme ansainneet voittoa. Peli oli hyvin hallussa ja saimme muutaman maalin, mutta sitten otimme pari jäähyä ja momentum muuttui. Sen jälkeen saimme vielä viidellä kolmea vastaan ylivoiman ja siinä olisi ollut tilaisuus ottaa peli uudestaan haltuun. Se lopulta toimi enemmänkin meitä vastaan, sillä olimme hirveitä.

– Se oli turhauttava peli, mutta meidän on opittava tästä. Teimme liian monta virhettä. Häviämisessä ei ole mitään pahaa, jos pelaat hyvän pelin ja vastustaja on parempi. Tämä peli jätti enemmänkin pahan maun.

Toisessa erässä vaikutti, että Maple Leafsilla luistin kulki paremmin. Mitä tapahtui?

– Joo, me lopetettiin luistelu ja katseltiin vain. Sitten tuli virheitä ja bum bum, peli oli ohi. Ja niin se pitääkin olla. Tämä on kova liiga ja jos ei pysty ton parempaan peliin, niin ei pidä voittaa.

Miten mieltä olit Sami Vatasen pelistä?

– Mun mielestä Sami pelasi uransa parhaan pelin. Hän oli meidän paras pakki. Hän oli energinen ja teki hyviä ratkaisuja. Sanoin Samille pelin jälkeen, että olit meidän paras pelaaja.

Kuinka hyvä lisä Sami on Sotshia ajatellen?

– Ilman muuta hyvä. Odotan, että Sami pystyy vielä huomattavasti parantamaan. Otteet ovat koko ajan nousujohteisia ja tässä pitää koko ajan puskea, jotta hän pystyy parempaan. Käyrä menee koko ajan ylöspäin ja kuten sanoin, niin hän oli meidän paras pelaaja Maple Leafs -matsissa.