Anaheim Ducksin legendaarisen suomalaishyökkääjän Teemu Selänteen rinnalla kauden vahvasti on aloittanut nuori ruotsalaishyökkääjä Jakob Silfverberg, joka on yhdessä pelissä tehnyt neljä maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä.

Silfverberg kaupattiin kesällä Ottawa Senatorsista Ducksiin kaupassa, jossa Bobby Ryan suuntasi Ottawaan.

NHLSuomi.com -sivusto jututti Silfverbergiä Toronton virailun yhteydessä.

Kuinka suuri shokki oli, kun kuulit, että sinut on kaupattu Anaheimiin?

– Minulla ei ollut mitään aavistusta siitä, että minut voitaisiin myydä. En kuullut mitään kesän aikana enkä viime kauden jälkeen, joten se oli aikamoinen yllätys.

Miten olet sopeutunut eteläiseen Kaliforniaan Ottawan jälkeen?

– Mielestäni melko hyvin ja tykkään ilmastosta etenkin juuri nyt, kun ei ole liian kuuma. Suurimmat erot minulle ovat toistaiseksi olleet liikenne ja Kaliforniassa asuvat ihmiset.

Mitä tykkäät elämäntahdista siellä?

– Se on melko vilkasta etenkin liikenteessä, mutta itse asun melko rauhallisella ja mukavalla alueella, mikä auttaa minua. Kuten sanoin, liikenne on aika paha, mutta siihenkin olen tottumassa.

Mistä omalta osaltasi hyvän alkukauden takana on?

– Luulen, että kun yrität kovaa ja teet paljon työtä, niin normaalisti onni seuraa matkassa. Toistaiseksi tunnen, että olen ollut melko onnekas. Pitää vain muistaa treenata kunnolla ja patistaa itseä vähän kovempaa, jotta kehittyy entistä enemmän.

Millaista oli liittyä Ducksin kaltaiseen joukkueeseen, missä on paljon veteraanipelaajia?

– Kokeneiden pelaajien mukana olo auttaa ehdottomasti. Se auttaa etenkin kaltaisiani nuoria pelaajia, koska voimme oppia paljon pelaajilta, jotka ovat olleet liigassa pitkään. Minulle se on ollut loistava kokemus.

Minkälaista on ollut pelata Teemu Selänteen kanssa?

– Hän on niin pahuksen taitava pelaaja ja hän on yksi niistä, jotka ovat olleet yksi liigan parhaita pelaajia kauan aikaa. Hänestä pystyy oppimaan sekä kaukalossa että kaukalon ulkopuolella. Olen tosi onnellinen, että minulla on ollut tilaisuus juuri siihen.

Mikä on ison tai paras asia, jonka olet toistaiseksi oppinut häneltä?

– Se kuinka olla ammattimainen joka päivä: tulet hallille, vedät tiukat treenit jäällä ja jään jälkeen. Välipäiviä kun ei ole usein.

Kuinka helppoa oli yhteinen sävel jäällä Selänteen kanssa?

– Se on helppoa yhtä taitavan pelaajan kanssa, joka on ollut liigassa pitkään. Kyse on siitä, että kommunikaatio jäällä toimii ja kerrottaan toisille missä mennään ja mielestäni olemme tehneet sen hyvin toistaiseksi.

Sinä et ollut Ruotsin alustavassa pelaajalistassa Sotshiin. Miten näet mahdollisuuksiesi paranevan vahvan alkukauden myötä?

– Totta kai se parantaa mahdollisuuksiani, mutta kisat ovat vielä kaukana vajaan neljän kuukauden päässä ja ennen sitä on pelattavana yli puolet kaudesta, Toivon, että tulen kuulumaan sinne matkaavaan joukkueeseen. Jos haluaa päästä joukkueeseen, niin pitää näyttää valmentajille, että ansaitset sen paikan. Sitä varten on pystyttävä tekemään pisteitä hyvin ja pelattava hyvää lätkää.

Teillä on edessä tammikuussa ulkoilmapeli. Kuinka paljon odotat sitä?

– Se tulee olemaan ainutlaatuinen kokemus. Olen katsonut niitä aikaisemmin telkkarista ja ne näyttävät olevan todella hauskoja tapahtumia. Tuskin maltan odottaa sitä.