Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Joffrey Lupul tuntee Teemu Selänteen Anaheim Ducks -ajoilta sangen hyvin, sillä hän pelasi siellä kaksi kautta joukkueessa ennen kuin hänet kaupattiin Torontoon kaudella 2010-2011.

Lupul vieraili NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa ennen Ducks-ottelua.

Minkälaiset ovat odotuksesi ennen peliä ”vanhaa” joukkuettasi vastaan?

– ​Ei mitään ihmeellistä. Ducks on selkeästi joukkue, joka pelaa kovalla tasolla tällä hetkellä. Meillä oli testi Chicagossa lauantaina, jolloin emme pelanneet tarpeeksi hyvin. Tämä on toinen hyvä tilaisuus testata, missä joukkueemme on.

Mikä on sinun mieluisin Teemu Selänteeseen liittyvä tarina?

– ​En osaa sanoa, onko yhtään erityistä juttua hänestä. Teemu on hyvä ja hauska kaveri, jonka seurassa on kiva olla. Hän tulee hallille joka päivä kuin hän olisi ”rookie”. Hän nauttii poikien kanssa hengailusta ja kohtelee kaikkia hallilla olevia, (valmentajia, henkilökuntaa, mediaa ja faneja) hyvin ja kunnioittavasti. Hän on ehdottomasti henkilö, jolta voi oppia paljon. Toivottavasti Anaheimin nuoret oppivat häneltä, koska minä ainakin opin.

Mitä sinä opit häneltä?

– Yksi asia minkä opin Teemulta oli miten toimia kaukalon ulkopuolella fanien ja halleilla olevien henkilökuntien kanssa. En tiedä tekeekö kukaan sitä häntä paremmin. Ja luonnollisesti hänestä voi ottaa oppia maalinteossa.

Tässä liigassa pelaaminen 43-vuotiaana on erikoista. Pelasit ensimmäisen kerran NHL:ssä kymmenen vuotta sitten Anaheimissa. Olisitko voinut nähdä silloin, että Selänne pelaisi edelleen ja huipputasolla?

– Kuten tuli sanottuna, hän pelaa edelleen huipputasolla. Katsoin heidän pelin tuossa vasta ja näytti siltä, että Teemulla oli enemmän virtaa kuin suurimmalla osalla. En todennäköisesti olisi arvannut, että hän olisi edelleen mukana, koska hän puhui 5-6 vuotta sitten lopettamisesta. Luulen, että on tullut takaisin monta kertaa, koska hän nauttii täysin rinnoin poikien kanssa hallilla olosta, matkustamisesta, kilpailemisesta ja heillä on hyvä joukkue.

Olet nyt 30-vuotias. Kuinka paljon Selänteen ja Saku Koivun pitkät urat antavat sinulle toivoa oman jääkiekkourasi pitkittymiselle?

– ​Molemmat heistä ovat erittäin hyvin harjoitelleita urheilijoita, jotka tekevät paljon työtä ja heillä näyttää aina olevan paljon energiaa siitä huolimatta, kuinka vanhoja he ovat. Totta kai se kannustaa, kun näkee toisten tekevän sitä monta vuotta vanhempina. Luulen, että kun vain muistaa pitää huolen kropasta, niin on mahdollisuus pelata lähemmäs nelikymppistä, mutten usko, että se minulle 43-vuotiaana mahdollista.

Kuinka paljon odotat Anaheim-pelejä?

– ​Odotan aika paljon, koska minulla on jokusia hyviä kavereita siellä kuten (Corey) Perry, Teemu, Saku ja muutama muu, joiden kanssa pelasin Anaheimissa. Heitä vastaan on hauska pelata ja luonnollisesti haluat laittaa kaikki peliin, pelata hyvä peli ja toivottavasti pääset pelin jälkeen rehentelemään pikkaisen.