Bobby Ryan kaupattiin Anaheimista Ottawaan heinäkuussa. Lauantaina hän pelasi ensimmäisen kerran Ontarion herruudesta Torontossa, jossa Maple Leafs veti pidemmän korren voittomaalikilpailussa.

Ryan vieraili ottelun jälkeen NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa.

Sait ensimmäisen tuntuman Ontarion taisteluun. Millaisena koit sen?

– Luulen, että oli helppo nähdä otteluparin intensiivisyys ja kiihkeys. Se oli melkein kuin vihaa näiden kahden joukkueen välillä. Kun siihen lisää fanien äänekkäät purkaukset, niin olihan tämä todella nasta ensimmäinen kokemus.

Miten vertaat tätä Anaheimin ja LA Kingsin väliseen ottelupariin?

– Se on hyvin samanlainen, mutta koska tämä tapahtuu Kanadassa, niin siinä on jotain erityistä.

Mitä samoja piirteitä tässä kohtaamisessa on Ducksin ja Kingsin taisteluun verrattaessa?

– Pelit ovat epäilemättä samanlaisia, fanit ovat yhtä aggressiivisia. Mutta kuten sanoin, niin tässä taistellaan parhaan joukkueen asemasta Ontariossa ja se on aika hyvä fiilis.

Mitä mieltä olet kahdesta ensimmäisestä pelistäsi?

– Ei huonoja. Buffaloa vastaan oli enemmän paikkoja, mutta vastustajan maalivahti oli kuin kivimuuri. Nyt pelasimme mielestäni ajoittain hyvin, mutta toisaalta oli pätkiä, jolloin puolustuksellisesti emme venyneet tarpeeksi.

Mikä oli positiivista?

– Meillä oli paikkoja, onnistuimme pitämään kiekkoja ja saimme peliä pyörimään. Ketjuna meidän on pystyttävä tekemään vähän enemmän kuin pyörittämään. Mielestäni luotamme liikaa pelkkään pelin tekoon kaikki kolme ketjussamme. Mutta uskon, että se tulee sieltä, kun saamme kiekon puolustuksen taakse ja tekemällä töitä samalla.

Saatko tarpeeksi laukaisupaikkoja ja tilaisuuksia, joista sinun olisi pitänyt maalata?

– Buffaloa vastaan taatusti tuntui, että sain. Nyt minulla oli muutama todella hyvä alussa. Maple Leafsia vastaan homma karkasi hieman ja jouduin työnnetyksi ulkopuolelle. Kun tilanteet eivät mene mielesi mukaan, niin sinun on yritettävä päästä maalille toista kautta. Kaiken kaikkiaan minulla oli tilaisuuksia tehdä asioita eri tavalla, mutta ne menivät vähän huonosti, kun esimerkiksi päädyin maalin ja [Jonathan] Bernierin päälle kolmannessa erässä.

Kaksi peliä maaleitta. Kuinka huolissasi olet?

– En yhtään. Ne tulevat kyllä, ne aina tulevat. Kun maaleja ei tule, niin on vain yritettävä luottaa niihin asioihin, jotka luovat aikaa ja tilanteita.

Mihin teidän on keskityttävä?

– Meillä on kolme päivää aikaa katsoa, mitä voimme ketjuna luoda enemmän tilanteita. Meidän pitää pystyä nikkaroimaan enemmän toisia ja kolmansia mahdollisuuksia hyökkäyksissä.

Mitkä ovat sinun aikaisia tuntemuksia idässä pelaamisesta?

– Luulen, että tässä konferenssissa on paljon enemmän suunnanmuutokseen pohjautuvia pelejä kuin lännessä. Peli on melkein kuin puolikentän prässiä. Täällä on enemmän muutoksia keskialueella ja mielestäni se nopeuttaa peliä vähän. Siihen tottumiseen menee jonkin aikaa, mutta sen ei pitäisi olla turhan rankkaa.

Minkälaisena koet uuden joukkueesi?

– Joukkueena vain taivas on rajana. Mielestäni meillä on kaikki tarvittavat palaset, mutta se kuinka saamme kaikki toimimaan 60 minuuttia illasta toiseen, se on haaste.

Minkä takia oli tärkeää, että Selänne ja Koivu palasivat täksi kaudeksi Anaheimiin?

– Johtajuus! Se on jotain, mitä he tarjoavat. Ja tietysti hyökkäysvoima. Suurin asia sille joukkueelle, Anaheimin ollessa hieman nuorempi joukkue, on se johtajuus, minkä he tarjoavat joka ilta.

Mitä tykkäsit Teemun comeback-videosta?

– Se oli hyvä. Kaikki puhuivat siitä, mutten nähnyt sitä pariin ensimmäiseen päivään, koska olin matkoilla. Vihdoin näin sen parin päivää myöhemmin. Se oli täysin klassista Teemua.