Ottawa Senatorsille valittiin uusi kapteeni ennen kauden alkua, kun Daniel Alfredsson vaihtoi Senatorsista Detroit Red Wingsiin.

Uutena kapteenina toimii seuran tähtihyökkääjä Jason Spezza, joka kävi NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa Toronto Maple Leafs -ottelun jälkeen.

Ottelut Toronton ja Ottawan kesken ovat aina kiihkeitä. Miten valmistautumisesi kauden ensimmäiseen ”Ontarion Taisteluun” erosi aikaisemmasta, kun olit nyt ensimmäistä kertaa joukkueen kapteenina?

– En usko, että se muuttui kovinkaan paljon minulle. Nämä ovat aina isoja pelejä ja näihin pitää aina olla valmis.

Kuinka helppoa uusien pelaajien kuten Bobby Ryanin on päästä taistelun henkeen sisälle?

– Pelaajat ovat tietoisia ”paikalliskamppailujen” hengestä ja vastaavia löytyy ympäri liigaa. Ne ovat lähestulkoon aina vähän intensiivisempiä ja Bobbylle paikalliskamppailut ovat tuttuja Ducksin ja Kingsin peleistä. He tietävät varmasti mitä odottaa.

Mitä pitää varoa, jos lainkaan, paikallispeleihin valmistautuessa?

– Näissä peleissä pitää olla varovainen, ettei niitä hehkuta liikaa, koska se voi johtaa paljoon tyhjästä.

Olet Senatorsin uusi kapteeni. Miten olet mukautunut uuteen roolin harjoitusleirin ja ensimmäisen parin pelin myötä?

– Se on mennyt hyvin. Tulen toimeen kundien kanssa hyvin ja kapteenina minulla on kavereiden kunnioitus ja se tekee hommasta helpomman.

Mikä on edesauttanut hommaasi?

– Meillä on hyvä nippu vanhempia pelaajia, jotka ovat olleet yhdessä useamman vuoden ja se auttaa paljon. Kun pelikaverit tuntevat olonsa mukavaksi ja kopissa on viihtyisä ilmapiiri, se auttaa minua tuntemaan oloni paremmaksi roolissani.

Kuinka huolissasi olit ennen kauden alkua kapteenin tehtävien myötä hallilla viettämäsi ajan lisäyksen vaikutuksesta peliisi?

– En ollenkaan. Mielestäni se on rooli, johon kasvaa ja se on osa kapteeniutta, että vietän hallilla enemmän aikaa.

Tämä on olympiavuosi, kuinka paljon se lisää motivaatiotasi?

– Olympialaiset eivät todellakaan ole ensisijaisesti ajatuksissani. Se tapahtuu, jos se on tapahtuakseen. En aio murehtia siitä turhan paljon. Mutta luonnollisesti haluan saada hyvän aloituksen kauteen. Haluan hyvän vuoden joukkueellemme ja toivottavasti se on parempi kuin viime kausi.

Jääkiekossa on pelaajien johtoryhmät tulleet suosituiksi. Teillä siihen kuuluu mm. Chris Neal ja Craig Andersson. Kuinka paljon nojaat heidän apuun?

– Se on tärkeätä, ettei kyseessä ole ainoastaan yhden pelaajan mielipide, kun tehdään päätöksiä, vaan siinä on mukana ydinryhmä veteraanipelaajia. Me olemme tehneet sen tosi hyvin viimeisten parin vuoden aikana.

Mikä tekee siitä niin toimivan?

– Eri aikoina, eri pelaajat tuntevat eri tavalla ja tuntemukset vaihtuvat pitkin kautta ja on mukava kuulla toisten pelaajien ajatuksia. Se lisää myös tuttavallisuutta joukkueen sisällä.

Voitko kertoa jostain isosta päätöksestä, jonka olet joutunut tekemään parin viime päivän aikana?

– En. En oikeastaan. Ei mitään isompaa vielä.