Montreal Canadiens ja Toronto Maple Leafs avasivat NHL-kauden 2013-14.

Ottelussa nähtiin vauhtia, mutta myös pysäyttävä hetki, kun Canadiensin George Parros kaatui rajusti naama edellä jäähän kolmannen erän aikana.

Parros kannettiin paareilla pois kentältä ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Itse peli päättyi Leafsin 4-3 voittoon.

Ottelun näkyvin ketju oli kuitenkin Canadiensin vitja, jonka muodostivat Alex Galchenyuk, Lars Eller ja Brendan Gallagher.

Varsinkin tanskalainen Eller oli pelipäällä. Hän teki itse kaksi maalia ja syötti Gallagherin viimeistelemän osuman.

Maalinteon ottelussa aloitti Leafsin James van Riemsdyk, jonka veto lipui Carey Pricen längeistä sisään. Maali oli ylivoimamaali.

Sen jälkeen Leafsin kapteeni Dion Phaneuf otti turhan jäähyn ja Montreal pääsi peliin mukaan.

Eller teki ensimmäisen osumansa irtokiekosta maalin edustalta, kun molemmat Leafs-puolustajat ottivat Galchenyukin kiinni. Hetkeä myöhemmin Gallagher napautti one-timerista tilanteeksi 2-1.

Toisessa erässä Leafs otti ohjat ja teki kaksi maalia. Phaneuf laukoi yläkulmaan ja Tyler Bozak käytti Andrei Markovin hyökkäyssiniviivalla tapahtuneen hapuilun hyödyksi.

Leafsin kanssa miljoonan dollarin sopimuksen tehnyt Mason Raymond lisäsi joukkueensa johtoa kolmannessa erässä jo 4-2:een rannelaukauksella.

Peli näytti jo olleen ohi, kun Eller vielä kavensi tilanteeksi 4-3, jotka jäivät ottelun loppunumeroiksi.

Toronton maalilla 37 laukausta torjunut James Reimer valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.