NHLSuomi.com -sivusto kävi läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kauden alkua.

Nyt mennään isompaan kuvaan ja käydään läpi divisioonien tasolla voimasuhteet. Niitä pohtivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Millaista kautta odotat Metropolitan-divisioonan suhteen?

Antti Eteläaho: Mielenkiintoisia joukkueita, mielenkiintoisia yksilöitä. Columbus ja liigan viime kauden paras maalivahti Sergei Bobrovski siirtyivät itään. Nyt vastaan tulee samassa divisioonassa yksi NHL:n parhaimmista hyökkäyksistä, kun Penguinsin Crosby, Malkin ja kumppanit ovat vastassa.

Ilari Savonen: Kerrassaan äärimmäisen mielenkiintoinen divisioona. Todella kovia joukkueita ja muutama ”nouseva” organisaatio mukana. Taso on kyllä erittäin, erittäin kova.

Todella kovaa taistoa tullaan käymään kyllä pudotuspelipaikoista. Kovia jengejä jää kyllä ulos niistä karkeloista.

Kuka voisi olla kovin musta hevonen lohkon kärkitaiston suhteen?

Eteläaho: New Jersey Devilsiltä ei taida kukaan odottaa mitään, mutta mielestäni joukkueella on kaikki mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin ja olla yksi divisioonan parhaista joukkueista. Maalivahti Cory Schneider on ollut harjoituskaudella maagisessa vireessä, joten hänet kannattaa pitää mielessä, kun Vezina-palkintoa mietitään. Kunhan ensin Martin Brodeurin sivuttaa ykkösvahdin paikalta…

Savonen: Pakko nostaa Columbus Blue Jackets tähän. Taistelee vielä hieman isompia jengejä vastaan tällä kertaa mukavasti vahvistuneella rosterilla. Mahdollisuuksia yltää vaikka mihin, vai onko? Riittääkö taso kuitenkaan ihan Pittsburgh Penguinsille tai New York Rangersille?

Mikä joukkue jää pettymykseksi?

Eteläaho: Philadelphia Flyersin maalivahtiosasto ei riitä. Ei kerta kaikkiaan vain riitä. Steve Mason on ollut ailahteleva, Ray Emery pelasi viime kaudella huippupuolustuksen takana. Vaikea nähdä, että joukkue pysyy pinnalla koko kauden.

Savonen: Carolina Hurricanes nyt tuosta divisioonasta on se potentiaalisin ”epäonnistuja”. Philadelphia Flyers kysymysmerkkisen maalivahtitilanteessa kanssa se toinen vaihtoehto.

Sijoitusveikkaukset:

Eteläaho:

1. Pittsburgh Penguins
2. Washington Capitals
3. New Jersey Devils
4. New York Rangers
5. Columbus Blue Jackets
6. New York Islanders
7. Philadelphia Flyers
8. Carolina Hurricanes

Savonen:

1. Pittsburgh Penguins
2. New York Rangers
3. Washington Capitals
4. Columbus Blue Jackets
5. New Jersey Devils
6. New York Islanders
7. Philadelphia Flyers
8. Carolina Hurricanes