NHLSuomi.com -sivusto kävi läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kauden alkua.

Nyt mennään isompaan kuvaan ja käydään läpi divisioonien tasolla voimasuhteet. Niitä pohtivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Millaista kautta odotat Central-divisioonan suhteen?

Ilari Savonen: Kyllä tuo hyvin todennäköisesti tulee menemään Chicago Blackhawksin ja St. Louis Bluesin hallinnasssa. Sitten on mielenkiintoista nähdä, että ketkä ovat ne loput pudotuspeleihin selviävät joukkueet tästä divisioonasta.

Antti Eteläaho: Blackhawks on divisioonan muille joukkueille kova haaste. St. Louis Bluesissa on kuitenkin potentiaali haastaa viime kauden mestarit. Näiden kahden välillä divisioona ratkaistaan.

Kuka voisi olla kovin musta hevonen lohkon kärkitaiston suhteen?

Savonen: Dallas Stars ja Minnesota Wild ovat varmasti siinä sitten Blackhawksin ja Bluesin perässä, mutta kuinka korkealle he pystyvät yltämään? Mustia hevosia kyllä kärkitaiston suhteen, mutta varauksella pitää suhtautua siihen, että onko näistä kahdesta aivan kärkeen. Vastus on nimittäin äärimmäisen kova.

Eteläaho: Dallas Stars on tehnyt kesällä hyvää työtä uuden toimitusjohtajan Jim Nillin johdolla. Tyler Seguin on näyttänyt pelaavan hyvin Jamie Bennin kanssa yhteen ja he ovat ensi kaudella yksi NHL:n vaarallisimmista kaksikoista. Valeri Nitshushkin on varteenotettava ehdokas voittamaan vuoden tulokkaan-titteli. Sergei Gontshar tuo puolustukseen vakautta ja Rich Peverley sekä Shawn Horcoff ovat hyviä syvyyshankintoja. Dallas voi yllättää tällä kaudella monet.

Mikä joukkue jää pettymykseksi?

Savonen: En oikein jaksa uskoa, että Colorado Avalancesta on vieläkään nousemaan pois pohjamudista. Myös Winnipeg Jetsillä tulee olemaan vaikeaa.

Eteläaho: Winnipeg Jetsin kärkipelaajat eivät riitä kovin pitkälle. Todennäköisesti joukkue sijoittuu joko toiseksi viimeiseksi tai aivan divisioonan pohjalle. Tämä kausi ei aiheuta riemunkiljahduksia Winnipegissä.

Sijoitusveikkaukset:

Savonen:

1. Chicago Blackhawks
2. St. Louis Blues
3. Minnesota Wild
4. Dallas Stars
5. Nashville Predators
6. Winnipeg Jets
7. Colorado Avalance

Eteläaho:

1. Chicago Blackhawks
2. St. Louis Blues
3. Minnesota Wild
4. Dallas Stars
5. Nashville Predators
6. Colorado Avalanche
7. Winnipeg Jets