NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Pacificin neljäntenä joukkueena esittelyssä Phoenix Coyotes.

Mitä on tapahtunut?

Coyotes aloitti kesänsä tärkeällä jatkosopimuksella, kun joukkueen ykkösvahti Mike Smith teki kuusivuotisen jatkopahvin seuran kanssa.

Jatkosopimukset tekivät myös seuran toimitusjohtaja Don Maloney ja päävalmentaja Dave Tippett, jotka ovat tehneet Coyotesin kanssa enemmän kuin hyvää työtä.

Vapaiden pelaajien markkinoilta haaviin tarttui keskushyökkääjä Mike Ribeiro, joka teki nelivuotisen sopimuksen seuran kanssa. Ribeiro pelasi viime kaudella huippukauden Washington Capitalsin riveissä, joten häneltä odotetaan paljon.

Myös maalivahti Thomas Greiss teki sopimuksen Phoenixin kanssa.

Tärkein asia Coyotesin kesässä oli kuitenkin omistajatilanteen selviäminen. Anthony LeBlanc yhtiökumppaneineen osti seuran ja piti sen Arizonassa.

Coyotesin nimi muuttuu kaudeksi 2014-15 Arizona Coyotesiksi.

Vahvuudet?

Oliver Ekman-Larsson on huikea puolustaja. Hänellä on potentiaalia olla kovan luokan NHL-puolustaja monta vuotta ja se on Coyotesin onni. Ekman-Larsson alkaa kolkutella tällä kaudella jo portteja, jotka ovat Norris-palkinnon edessä.

Ribeiro tuo Coyotesin hyökkäykseen paljon lisää taitoa ja viekkautta. Hän pääsee takaisin Tippettin valmennettavaksi, jonka alaisuudessa hän on pelannut uransa parhaimmat kaudet.

Heikkoudet?

Coyotesilla ei ole Ribeiron takana kuitenkaan yhtä laadukkaita hyökkääjiä kuin kanadalaissentteri.

Lauri Korpikosken ja Mikkel Bödkerin kohdalla lopullista läpimurtoa odotetaan yhä. Heidän pitää yhdessä Radim Vrbatan kanssa antaa taustatulta Ribeirolle.

Mitä voi odottaa?

Phoenixille pudotuspelipaikka on kova tavoite. Seuran pitää pelata aivan potentiaalinsa ylärajoissa päästäkseen pudotuspeleihin.

Mutta Coyotes on yllättnyt ennenkin.

Antti Eteläaho
Twitter: Antti Eteläaho