NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Vuorossa viime vuosina korkeilla varausvuoroilla varannut Edmonton Oilers.

Mitä on tapahtunut?

Edmonton varasi kesällä jälleen korkealla, kun se huusi puolustaja Darnell Nursen nimen kahdeksannella vuorolla. Edellisenä kolmena vuotenahan Oilers varasi ensimmäisenä.

Edmonton teki kesällä kaksi treidiä, kun seura hankki St. Louisista hyökkääjä David Perronin ja Dallasista puolustaja Phillip Larsenin.

St. Louisiin Oilersista matkasi Magnus Pääjärvi ja toisen kierroksen varausoikeus. Dallasiin lähti keskushyökkääjä Shawn Horcoff.

Vapaina agentteina sopimuksen Oilersin kanssa tekivät puolustajat Andrew Ference, Anton Belov sekä Denis Grebeshkov.

Belov ja Grebeshkov siirtyivät KHL:stä NHL:ään.

Myös suomalaishyökkääjä Jesse Joensuu siirtyi Edmontoniin vapaana agenttina.

Jatkosopimukset seura rustasi kesällä keskushyökkääjien Ryan Nugent-Hopkinsin sekä Sam Gagnerin kanssa.

Vahvuudet?

Nuoret tähtipelaajat Taylor Hall, Jordan Eberle, Nugent-Hopkins, Nail Jakupov ja Justin Schultz ovat jälleen vuoden kokeneempia ja heiltä voi odottaa entistä enemmän.

Kesällä Oilers vahvisti puolustustaan ja varsinkin Andrew Ferencen tulo on yksi parhaista asioista, jota seuralle on tapahtunut viime vuosina. Hänen kaltaisensa, varma puolustaja, voi olla se puuttuva palanen, joka Oilersilta on puuttunut.

Heikkoudet?

Alkukauden seura joutuu pelaamaan ilman kahta parasta keskushyökkääjää, kun Nugent-Hopkins ja Gagner ovat sairastuvalla. Hall on siirtymässä laitahyökkääjän paikalta paikkaamaan sentterivajetta.

On mielenkiintoista nähdä pystyykö Oilers haalimaan elintärkeitä pisteitä kasaan tässä tilanteessa.

Devan Dubnyk esitti viime kaudella kohtuu hyviä otteita, mutta onko hän tarpeeksi varma ykkösvahti joukkueessa, jossa varmaa ykkösvahtia tarvitaan pudotuspeleihin pääsemiseen?

Mitä voi odottaa?

Oilers on pelannut viimeksi pudotuspelejä vuonna 2006. Tällä kaudella pudotuspelipaikka on lähempänä kuin moneen vuoteen.

Oma veikkaukseni on, että Taylor Hall tulee olemaan yksi kauden parhaista pelaajista ja hänen johdollaan Oilers ottaa himoitun pudotuspelipaikan.

Antti Eteläaho
Twitter: Antti Eteläaho