NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Perjantain päättää Winnipeg Jets.

Mitä on tapahtunut?

Winnipeg Jets muutti itäisestä konferenssista länteen täksi kaudeksi, joka vähensi seuran lentokilometrejä huomattavasti.

Jetsin kesän kovin hankinta oli Devin Setoguchi. Laitahyökkääjä, joka pystyy takomaan 20 maalia kaudessa.

Jets hankki myös keskushyökkääjä Michael Frolikin Chicagosta sekä teki sopimuksen laituri Matt Halischukin kanssa.

Lähtijöitä olivat muun muassa Nik Antropov, Antti Miettinen, Alex Burmistrov ja Derek Meech. He kaikki tekivät sopimukset eurooppalaisen joukkueen kanssa.

Burmistrov joutui Noelin koirankoppiin – jota osa ihmettelee yhä – ja lähti KHL:ään, jossa on päässyt jo näyttämään osaamistaan. Miehen ajatukset ovat nyt Kazanissa, lue lisää tästä!

Pitkään ihmeteltiin tekisikö seuran toimitusjohtaja Kevin Cheveldayoff mitään monien rajoitettujen vapaiden agenttien kanssa, mutta lopulta Cheveldayoff ryhtyi toimiin ja teki uudet sopimukset muun muassa Bryan Littlen, Zach Bogosianin ja Blake Wheelerin kanssa.

Vahvuudet?

Jetsin ykkösketju Andrew Ladd-Little-Wheeler on seuran selkäranka. Se on ainoa ketju, jonka tietää toimivan.

Päävalmentaja Claude Noel on todennäköisesti käyttänyt reseptikirjansa jo loppuun, kun on hämmentänyt muita kenttiä. Mutta ykkösketjun kemian tasoista yhdistelmää ei vain ole löytynyt.

Evander Kane kuitenkin tehnee sen 25–35 maalia, pelasi missä ketjussa vain.

Puolustus on Dustin Byfuglienin johdolla kohtalaisen vankka. Tobias Enström ja Zach Bogosian antavat taustatukea jykevälle amerikkalaispuolustajalle.

Viime kauden lopussa Byfuglien painoi vajaat 140 kiloa. Raporttien mukaan hän olisi kuitenkin laihtunut 13 kiloa kesän aikana.

Puolustusosastolta löytyy myös mielenkiintoinen nimi, kun Jacob Trouba todennäköisesti saa kauden aikana peliaikaa Jetsin joukkueessa.

Trouba oli viime vuodenvaihteessa yksi Yhdysvaltojen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen tähdistä. Mielenkiintoista on nähdä pystyykö Trouba pelaamaan tasollaan myös NHL:ssä.

Heikkoudet?

Ondrej Pavelecin taso heilahtelee yhä pelistä toiseen todella pahasti. Tshekkivahti ei tunnu löytävän millään tasaista keskitietä, joka olisi Jetsille elintärkeää.

Jossain pelissä Pavelec on kuin (Dominik) Hasek, toisinaan kuin Dan Cloutier.

Mitä voi odottaa?

Jetsin pakka on aika tasapaksu. Joukkue tuskin on NHL:n seksikkäin tai räiskyvin.

Jets todennäköisesti jää pudotuspelien ulkopuolelle. Ratkaisuvoiman kapeus ja Pavelecin välillinen epävarmuus pudottavat joukkueen lännessä häntäpäähän.

Antti Eteläaho
Twitter: Antti Eteläaho