Patrik Laine on jättänyt siirtopyynnön Columbus Blue Jacketsille. Kun vapaat markkinat aukeavat ensimmäisenä päivänä heinäkuuta, vaihtaa suomalaispyssy maisemaa todennäköisesti nopealla aikataululla.

The Athleticin toimittaja Michael Russo pitää Minnesota Wildia yhtenä todennäköisenä vaihtoehtona Laineelle.

– Yksi pelaaja, jota Wild on tutkiskellut, on 26-vuotias maalintekijä Patrik Laine, joka pelasi viime kaudella vain 18 ottelua Columbus Blue Jacketsissa ja kävi sarjatauolla olkapääleikkauksessa. Tämä on kaveri, joka iski ensimmäiset 100 maaliaan ensimmäisissä 179 NHL-ottelussaan, Russo kirjoittaa.

– Jos Blue Jackets pidättäisivät puolet Laineen 8,7 miljoonan dollarin vuosipalkasta kahdeksi vuodeksi, Wildille olisi todennäköisesti itsestäänselvyys hankkia hänet.

Russon mukaan Minnesotan toimintaa siirtomarkkinoilla kannattaa seurata tarkkaan. Jos joukkue ei heti hanki korkean profiilin vapaata agenttia, he saattavat säästää palkkakattotilaansa hankkiakseen Laineen.

Minnesotassa Laine pääsisi pelaamaan Kirill Kaprizovin kanssa. Venäläinen supertähti paukutti tällä kaudella 75 otteluun tehot 46+50=96, vaikkei juuri saanut tulitukea joukkuekavereiltaan.