Carolina Hurricanesissa kahdeksan kautta pelannut Teuvo Teräväinen pohtii tuoreessa Kimanttia-podcastin jaksossa syitä joukkueensa menestymättömyydelle kevään pudotuspeleissä.

Kuusi kertaa peräkkäin pudotuspeleihin lähtenyt Hurricanes on ollut jo vuosien ajan ennakkoon yksi NHL:n suurimmista mestarisuosikeista. Teräväinen listaa muutaman syyn, minkä vuoksi seura ei ole pystynyt menemään kertaakaan ”päätyyn saakka”.

– Hyvä kysymys, sitä on itsekin monesti miettinyt. Se on niin pienestä kiinni. Kärkijoukkueet on niin hyviä. Niissä sarjoissa joissa ollaan tiputtu, on tuntunut, ettei vaan pompi meille. Liikaa jäähyjä ja ylivoima- ja alivoimapeli on usein vähän niin kuin kaatunut. Niin kuin ehkä vähän tänäkin vuonna, Teräväinen listaa.

– Tänä vuonna Rangersiä vastaan meidän ylivoima tökki ja niiden ylivoima laittoi kiekkoa maaliin. Muuten ihan maalin pelejä. Rahkeet on ollut oikeastaan jo monen vuoden ajan, ”Teukka” näkee.

– Meillä varmaan puolustus on isoin syy, miksi meillä on ollut monta vuotta hyvä jengi, Teräväinen lisää.

Suomalaishyökkääjän nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen. Hurricanesin tukala palkkakattotilanne saattaa pakottaa seuran luopumaan taitavasta Teräväisestä kesän aikana.

LUE MYÖS: