Sveitsiä jääkiekon MM-kisoissa edustava Nashville Predatorsin tähtipuolustaja Roman Josi jakoi MM-välierän jälkeen vuolaita kehuja ennen muuta yhdelle käkikellomaan tähdelle.

Josin mielestä Kanadan torjunnoillaan kaatanut ja maalleen paikan MM-finaalissa taannut maalivahti Leonardo Genoni kuuluisi NHL:ään. 36-vuotias, seitsemän kertaa Sveitsin liigan mestaruutta juhlinut maalivahti ei ole kuitenkaan kertaakaan urallaan pelannut ulkomailla.

– Hän on loistava. Aina kun pelaamme hänen kanssaan, hän hoitaa tehtävänsä mahtavasti, Josi ylistää maalivahtia NHL Suomelle.

Josi ei osaa vastata kysymykseen siitä, miksei Genoni ole koskaan lähtenyt tavoittelemaan pelipaikkaa taalajäiltä.

– Siinäpä hyvä kysymys. Olen kysynyt samaa häneltä usein. Hän on ollut jokaisissa MM-kisoissaan turnauksen parhaita maalivahteja. En halua tehdä hänen oloaan huonoksi, mutta hänen pitäisi todellakin pelata NHL:ssä, supertähti näkee.

Genoni on tiettävästi saanut urallaan useita NHL-tarjouksia. Maalivahti on silti pelannut jo 22 kautta Sveitsin pääsarjassa.

– Hän ei ole koskaan lähtenyt NHL:ään. Mutta siellä hänen pitäisi olla, Josi korostaa.

Genoni on pelannut urallaan kymmenet MM-kisat. Konkarivahti voi huipentaa maajoukkueuransa sunnuntaina Sveitsin historian ensimmäiseen MM-kultaan. Käkikellomaa kohtaa finaalissa kisaisäntä Tshekin.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS: