Vancouver Canucks panosti isosti tämän kauden pudotuspelimenestykseen, mikä heijastunee joukkueeseen ensi kaudella seurajohdon yrittäessä rakentaa kilpailukykyistä rosteria tuleville vuosille.

Canucksin sisäpiiritoimittaja Rick Dhaliwalin arvion mukaan useampi tähtinimi tulee jättämään joukkueen kesällä.

Elias Lindholm ja Dakota Joshua ovat prioriteettilistan kärjessä. Kysyin asiasta Lindholmin agentilta, eikä mies tule jäämään seuraan halvalla. Seitsemän miljoonaa dollaria kaudessa? Joshua taas johti pudotuspelien taklaustilastoa, eikä hänen arvonsa ole ainakaan menossa alaspäin, toimittaja listaa tärkeimmät jatkosopimuspelaajat.

Lähtijöiden listalta löytynee varmuudella ainakin yksi kivakova puolustajanimi.

– Uskoakseni Nikita Zadorov on hinnoitellut itsensä ulos seurasta. Fanit rakastavat häntä. Jotkut sanovat hänen vaativan jopa yli kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Tyler Myers saattaisi saada yli neljä miljoonaa vapailta markkinoilta. Canucksilla ei ole varaa menettää kumpaakin, Dhaliwal viittaa kahteen järkälepuolustajaan.

Puolustajista Filip Hronek saattaa olla hänkin lähtökuopissa jättimäisen palkkatoiveensa myötä.

– Tämä kaveri pyytää kahdeksaa miljoonaa kaudessa! Jos tuo pitää paikkansa, Canucksin on siirryttävä eteenpäin hänestä. En tiedä ketään, kenen mielestä tämä kaveri olisi kahdeksan miljoonan dollarin arvoinen, toimittaja sivaltaa.

26-vuotias Hronek iski Quinn Hughes suosiollisella avustuksella runkosarjassa uransa ennätystehot 5+43=48. Tshekkitähden palkkavaatimus kuulostaa silti turhan napakalta palkkakattonsa kanssa kamppailevan Canucksin kannalta.

Vancouverissa lieneekin kesällä luvassa melkoinen kokoonpanon suursiivous.

LUE MYÖS: