Kevään MM-kisat käynnistyivät Leijonien osalta perjantaina, kun joukkue kärsi kisaisäntä Tshekille 0-1-tappion voittomaalikilpailun päätteeksi.

Ottelussa nähtiin puhuttava tilanne varsinaisen peliajan lopulla, kun Saku Mäenalanen meni taklaamaan Tshekin NHL-puolustaja Radko Gudasia. Tämä väisti taklauksen kyykkäämällä, minkä vuoksi Mäenalanen lensi laitaa päin ikävästi olkapää edellä. Mäenalanen loukkaantui tilanteessa ja jätti kaukalon tapauksen jälkeen.

Tilannetta käytiin läpi myös MTV Katsomon studiossa. Gudasin törkeä tempaus sai asiantuntija Lasse Kukkosen suunniltaan ja tämä tylytti Gudasia suorin sanoin, vaikka oikeiden sanojen hakemisessa olikin vaikeuksia.

– Todella ällöttävä, raukkamainen teko. Todella törkeä, näyttää ikävä kyllä että Sakulla olkapää meni tuossa. Pelaa harmaalla alueella, siis… pöyristyttävä, ihan törkeä. Ällöttävä teko, ihan karsee, Kukkonen puhisi.

Studion toinen asiantuntija Kari Jalonen oli samoilla linjoilla Kukkosen kanssa.

– Kyllä sillä näyttää tuota historiaa olevan. Se on tuollainen rotta, Jalonen jatkoi.

LUE MYÖS