Pelaajajärjestö NHLPA on järjestänyt pelaajilleen jokavuosittaisen äänestyksen. Kyselyssä tiedustellaan monia mielenkiintoisia asioita, joihin tänäkin vuonna lähes 600 NHL-pelaajaa otti kantaa.

Yksi kysymys oli, kuka on pelaaja, jota vastaan pelaamisesta ei nauti, mutta kenet haluaisit omaan joukkueeseesi. Boston Bruinsin Brad Marchand vei voiton 29 prosentin äänisaaliilla. Kärkinimiä olivat myös Connor McDavid, Matthew Tkachuk, Tom Wilson ja Nathan MacKinnon.

Maalivahteihin liittyvä kysymys oli: jos sinun täytyisi voittaa yksi ottelu, kenet valitsisit joukkueesi maalivahdiksi? Selvä ykkönen oli Andrei Vasilevski, joka vei 47 %:ia kaikista äänistä. Ääniä saivat myös Igor Shesterkin, Ilja Sorokin, Connor Hellebuyck ja Juuse Saros.

Samaa kysyttiin hyökkääjistä. Jos täytyisi voittaa yksi ottelu, minkä hyökkääjän valitsisit joukkueeseesi? Connor McDavid vei äänistä 49 %:ia. Sidney Crosby, Nathan MacKinnon, Nikita Kutsherov ja Artemi Panarin keräsivät myös ääniä.

Puolustajista esitettiin vielä sama kysymys. Selväksi voittajaksi nousi Cale Makar huimalla 56 %:n äänimäärällä. Victor Hedman keräsi 10 prosentin äänimäärän, kun taas Roman Josi, Quinn Hughes ja Adam Fox jäivät alle viiden prosentin.

NHL:n parhaan mailataiturin kohdalal kaksi nimeä nousi ylitse muiden. Connor McDavid sai 35 prosenttia äänistä, kun taas Patrick Kane keräsi 21 prosentin osuuden.

NHL:n kokonaisvaltaisin pelaaja on äänestyksen perusteella Sidney Crosby 38 prosentin äänimäärällä. Kakkoseksi sijoittui Aleksander Barkov 15 prosentilla.

Parhaan avaussyötön pelaajien mielestä antaa Cale Makar, joka sai 27 prosentin ääniosuuden. Yli kymmenen prosenttia äänistä saivat myös Quinn Hughes ja Adam Fox.

Parhaan pelintekijän titteli meni Nikita Kutsheroville 28 prosentin ääniosuudella. Kakkoseksi sijoittui Connor McDavid 21 prosentilla.

Entä kuka on vaikein vastustaja omalla puolustusalueellaan? Selvästi voiton vei Victor Hedman 20 prosentilla äänistä.

NHL:n parhaan aloittajan tittelin vei puolestaan Ryan O’Reilly 14 prosentilla.