Winnipeg Jets on osoittautunut viime vuosien aikana vaikeaksi paikaksi suomalaispelaajille.

Kuluvalla kaudella NHL-seuran suomalaisista sopimuspelaajista ainoastaan Rasmus Kupari on saanut vastuuta ylhäällä, mutta viime viikkojen aikana hyökkääjän tilanne on muuttunut. Kupari on pelannut viimeksi 14. maaliskuuta. Kahdeksan viimeisintä ottelua suomalainen on seurannut katsomon puolelta.

Koko kaudella 24-vuotias hyökkääjä on pelannut 27 ottelua, joissa hän on saalistanut ainoastaan yhden syöttöpisteen. Vielä viime kaudella Kupari pelasi Los Angeles Kingsin riveissä 66 runkosarjaottelua, joissa hän saalisti 15 (3+12) tehopistettä.

Jetsin muista suomalaisista hyökkääjät Brad Lambert ja Henri Nikkanen, puolustaja Ville Heinola sekä maalivahti Oskari Salminen ovat pelanneet koko kauden AHL-seura Manitoba Moosen riveissä.

Erityisesti Lambert olisi voinut saada tilaisuuden myös NHL:n puolella, sillä suomalaishyökkääjä on farmiseuran tehokkain pelaaja. Lambert ei ole pelannut urallaan vielä ainuttakaan NHL-ottelua.

LUE MYÖS