Tammikuun 29. päivänä Patrik Laine hakeutui NHL:n pelaajien avustusohjelmaan mielenterveysongelmien vuoksi. Tämän jälkeen suomalaishyökkääjän tilasta ei ole kuulunut juuri mitään, sillä Columbus Blue Jacketsillakaan ei ole lupa ottaa yhteyttä pelaajaansa niin kauan, kun tämä on ohjelmassa.

Laineen entinen joukkuekaveri ja hyvä ystävä Nikolaj Ehlers on kuitenkin pitänyt tiiviisti yhteyttä suomalaiseen. Ehlers keskusteli Laineesta Winnipeg Free Pressin haastattelussa.

– Vietimme lähes joka päivän yhdessä Winnipegissä. On vaikeaa nähdä, ettei hän pelaa, kun tietää, kuinka paljon hän rakasti pelaamista, Ehlers harmittelee.

Ehlers paljasti myös, mikä on Laineen vointi nyt.

– Hän voi ihan hyvin. Mielenterveys on tärkeämpää kuin mikään muu. On aika hullua, miten asiat toimii. Jonain päivänä sitä on täysin kunnossa, toisina ei. Hänen kohdallaan kyse on ollut siitä, että on poissa kaukalosta, on ihmisiä kenen kanssa jutella ja palautuu parempaan kuntoon, tanskalaishyökkääjä kertoo.

NHL-uransa aikana Laine on totuttu tuntemaan poikkeuksellisen suorana pelaajana. Useaan otteeseen hän on lytännyt omia suorituksiaan medialle ja jo Winnipeg-aikoina suomalaisen kommentit herättivät paljon huomiota.

– Iso osa tuosta johtui siitä, että hän oli vain oma itsensä. Hän vitsaili itsensä kustannuksella. Minäkin pilkkasin häntä ja hän pilkkasi minua. Niin homma vain toimi. Uskon, että tässä liigassa kaikki ovat aika ankaria itseään kohtaan. On pakko, jotta pysyy tässä sarjassa. Mutta ehkä hän oli ankarampi itselleen kuin jotkut muut, Ehlers arvioi.

Laineen mahdollisesta paluuaikataulusta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

– Tämä on jääkiekkoa suurempi asia. Toivon todella, että hän palaa.