Toronto Maple Leafsin venäläisvahti Ilja Samsonov, 27, oli vuodenvaihteen tienoilla koko NHL:n heikoimpia maalivahteja tilastojen perusteella. Hän oli pelannut 15 ottelua voittaen niistä viisi, torjuntaprosentilla 86,2% ja päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 3,94.

Alkuvuodesta Toronto heivasi Samsonovin siirtolistalle, josta hänen matkansa jatkui farmiin Toronto Marliesiin. Hän ei kuitenkaan pelannut AHL:ssä yhtään ottelua, mutta mies vietti ”alhaalla” yhdeksän päivää, kunnes hänet kutsuttiin takaisin NHL:ään. Sen jälkeen hänen menonsa kaukalossa onkin ollut aivan eri luokkaa.

Farmikomennuksen jälkeen Samsonov on torjunut Maple Leafsin maalilla 16 ottelussa. Niistä hän on voittanut peräti 13 ja hävinnyt vain kolme. Noissa otteluissa Samsonovin torjuntaprosentti on huomattavasti parempi 91,2% ja päästettyjen maalien keskiarvo puolestaan 2,35.

Koko kauden otannalla Samsonov on nyt pelannut 31 ottelua tilastoin 88,9% ja 3,06. Hän on torjunut myös kaksi nollapeliä.

LUE MYÖS