Winnipeg Jetsin romahtaneet yleisömäärät ovat aloittaneet mediassa spekulaatiot seuran muutosta jälleen takaisin Yhdysvaltain puolelle.

NHL:n komissaari Gary Bettman on nyt ottanut hänkin kantaa asiaan. NHL-pomon mielestä winnipegiläisfaneilla ei ole ainakaan toistaiseksi syytä huoleen.

– Uskon tämän kaupungin (Winnipegin) olevan vahvaa markkina-aluetta NHL:ssä. Uskoakseni omistajaporras on erittäin sitoutunut Jetsiin. En ole varma, miksi ihmiset spekuloivat sillä, ettei seura tulisi pysymään kaupungissa, Bettman tyynnyttelee muuttopuheita medialle.

Jetsin varsin hyvästä menestyksestä huolimatta seuran kausikorttimyynti on pudonnut parissa vuodessa 13 000:sta reiluun 9500:een. Bettmanilta löytyy asian suhteen ymmärrystä myös fanien suuntaan.

– Joukkueet käyvät läpi ylä- ja alamäkiä. Uskon kausikorttilaisten määrän palaavan takaisin sinne, missä se on ollutkin, Bettman maalailee.

NHL-pomo luottaa Jetsin omistaja Mark Chipmanin jatkavan isoja panostuksiaan myös jatkossa.

– Hän ei halua olla vain osa NHL:ää. Hän haluaa joukkueen, jolla on mahdollisuudet menestyä joka vuosi. Hän haluaa tuoda Stanley Cupin Winnipegiin.

– Mikäli he etenevät pudotuspeleihin, olisi se jo kuudes kerta viimeisen seitsemän kauden aikana. Tähtipelaajat, joilla oli mahdollisuus mennä johonkin muualle, päättivät jäädä seuraan. Nämä seikat lähettävät selvän viestin kaikille siitä, kuinka keskittyneitä tähän tavoitteeseen he ovat, Bettman muistuttaa viitaten mm. ykkössentteri Mark Scheifelen ja tähtivahti Connor Hellebuyckin viime vuonna solmimiin pitkiin jatkosopimuksiin.

Mikäli Bettmanin puheisiin on uskominen, voivat Jets-fanit huokaista ainakin toistaiseksi helpotuksesta. Winnipeg on säilyttämässä NHL-joukkueensa ainakin lähitulevaisuudessa.

LUE MYÖS: