NHL:n sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman käsitteli Jarmo Kekäläisen saamia potkuja Sportsnetin 590 The Fan -radiokanavan ohjelmassa. Friedman antoi mielenkiintoista taustoitusta suomalais-GM:n potkuille.

Kekäläisen jakkara alkoi horjua Mike Babcockin potkujen jälkeen ennen harjoituskauden alkua.

– Omistajien julkaiseman tiedotteen jälkeen kaikki olivat hälytystilassa. Jos tämä kausi ei sujuisi hyvin, sitten he tiesivät, että loppu on lähellä. Babcockin tapauksen jälkeen kaikki tiesivät – pelin pitää kulkea, tai sitten olisi aika, Friedman kertoo.

Tämän jälkeen peli oli selvä. Columbuksen heikko menestys tarkoitti, että Kekäläinen saisi kenkää.

Monet ihmettelivät Kekäläisen potkun ajankohtaa. Friedmanin mukaan potkut annettiin mahdollisesti nyt, jotta Kekäläisen mahdolliset tulevat toimet voitaisiin estää.

– Päätökset, joita ehkä tehtäisiin nyt, eivät välttämättä sopisi siihen, mitä uudet johtajat haluaisivat. Boone Jenner on yksi juttu. En usko, että organisaatio haluaa kaupata hänet. Mutta uskon, että moni seura on hänestä kiinnostunut, Friedman kertoo.

Jennerin kaltaista kakkossentteriä etsivät muun muassa Colorado Avalanche ja New York Rangers.