Toronto Maple Leafsin kovanaama Ryan Reaves on ottanut kantaa sunnuntain Ottawa Senators -ottelun kohutapahtumiin.

Suuren mekkalan kiekkopiireissä aiheuttanut tapahtumasarja sai alkunsa, kun Senatorsin hyökkääjä Ridley Greig laukoi läpiajosta lämärillä Senatorsille 5-3-lukemat tyhjään maaliin. Maalintekotavasta provosoitunut Maple Leafsin tähtipuolustaja Morgan Rielly luisteli välittömästi Greigin luo ja iski poikittaisella mailalla kanadalaista pään alueelle. Rielly sai tilanteesta ulosajon.

Yli 1000 jäähyminuuttia NHL-urallaan keränneellä Reavesillä oli selkeä mielipide tapaukseen liittyen.

– Jos tämä olisi tapahtunut silloin kuin tulin sarjaan, Greig makaisi varmasti yhä jään pinnassa. Mielestäni Riellyn reaktio oli sopiva. En voi uskoa, miten noin nuori poika luulee, että oli asiallista tehdä tuollaista, Reaves jyrähti lehdistötilaisuudessa Sportsnetin mukaan.

– Jätkä veti lämärin meidän maaliin. Pitäisikö meidän vaan mennä pelaamaan ”lastenpelejä” hänen kanssaan? Ei tietenkään, sillä viesti täytyy lähettää. Ihan rehellisesti, en usko tönäisyn olevan riittävä viesti, Maple Leafs -järkäle puhkui.

NHL:n ”koodisto” on Reavesin mukaan muuttunut matkan varrella.

– Nämä pojat pelaavat nykyään aivan eri brändin jääkiekkoa, johon olen tottunut. Koodisto on muuttunut jonkin verran. Jääkiekko on muuttunut ja valitettavasti tämäkin poika pääsi tästä pälkähästä, kun puolestaan yhtä meidän parasta pelaajaamme odottaa pelikielto, Reaves sanoo.

NHL:n kurinpito kutsui Riellyn henkilökohtaiseen kuulusteluun tapahtumien johdosta. Kanadalaispuolustajan pelikiellosta päätetään tiistaina.

LUE MYÖS: