16 kautta Chicago Blackhawksia edustanut ja marraskuussa Detroit Red Wigsin kanssa vuoden sopimuksen solminut Patrick Kane, 35, myöntää odotelleensa mielenkiinnolla vanhan seuransa yhteydenottoa sen voitettua viime kesäisen NHL:n varausloton ykkösvuoron.

Käytännössä varausloton voitto tiesi sitä, että seura pääsi nappaamaan varaustilaisuudesta itselleen sukupolvitason ykköstalentin Connor Bedardin muodossa.

Kanea pelaaminen Blackhawksin uuden kansikuvapojan kanssa olisi houkutellut.

– Varsinkin kun ykkösvaraus tuli, ajattelin että ”okei, ehkä he yrittävät tuoda minut tai jopa Jonathan Toewsin takaisin”, Kane paljastaa medialle.

– Kun itse olin nuori kaveri, minua auttoi paljon se, että joukkueessa oli vanhempia kavereita, kun Robert Lang, Martin Havlat, Yanick Perreault tai Patrick Lalime. Meillä oli kasvamassa erityinen nuorten pelaajien sukupolvi, joten kasvaminen näiden kavereiden takana oli ainakin itselleni helppoa.

Blackhawks päätti Kanen houkuttelemisen sijaan palkata Bedardin mentoriksi nipun muita veteraaneja.

– Näyttää siltä, että he (Blackhawks) halusivat mennä eri suuntaan ja tuoda sisään erityyppisiä veteraaneja. Tilanne on mikä se on. Hyvä heille, Kane naulaa.