Pittsburgh Penguins on tällä hetkellä ulkona NHL:n itäisen konferenssin pudotuspelisijoilta, mikä on nostanut joukkueen maalitykki Jake Guentzelin nimen mukaan siirtotakarajan treidihuhujen listalle.

Sportsnetin NHL-toimittaja Chris Johnstonilla on selvä mielipide seurasta, johon 40 maalin ja 95 pisteen tahdissa oleva, viimeistä sopimusvuottaan pelaava Guentzel olisi täydellinen siirtotakarajan täsmävahvistus.

– Jos kuvitellaan tilanne, jossa Penguins kauppaisi Guentzelin ja ottaisi kontolleen osan tämän palkasta, mikään seura ei kävisi yhtä paljon järkeen kuin Edmonton Oilers. Hän olisi eliittitason vahvistus joukkueeseen, joka pullistelee valmiiksi eliittitason hyökkääjiä.

– Guentzel olisi luontainen laukova laituri pelaamaan yhdessä Leon Draisaitlin kanssa. Kuluva kausi on selvästi jälleen yksi all-in-sesonki Oilersille, joka taapersi alkukaudesta ja jonka on näytettävä hauistaan runkosarjan toisella puoliskolla (päästäkseen pudotuspeleihin), Johnston näkee.

Kuusi miljoonaa dollaria tästä kaudesta tienaava Guentzel, 29, on iskenyt kauden 33 ottelussa 16 maalia ja 38 tehopistettä.