Carolina Hurricanesin uskotaan metsästävän vahvistusta tolppien väliin.

The Athletic -sivuston toimittaja Jesse Grangerin mukaan Hurricanesin tähtäimessä voisi olla San Jose Sharksin suomalaisvahti Kaapo Kähkönen.

– Hurricanes harvemmin tekee itsestäänselviä vaihtokauppoja. Jos he jatkavat samaa kaavaa, niin Sharksin Kaapo Kähkönen voisi olla sopiva hankinta, Granger kirjoittaa.

Hurricanesin maalivahtien torjuntaprosentti on tällä hetkellä NHL:n huonoin. Joukkueen ykkösvahti Frederik Andersen on ollut sivussa loukkaantumisen takia, eivätkä varavahdit Antti Raanta ja Pjotr Kotshetkov ole pystyneet paikkaamaan toivotulla tasolla.

– Hurricanes on antanut NHL:ssä vastustajalle vähiten laukauksia (25,04) ja maalipaikkoja (23,2) 60 minuuttia kohden. He puolustavat NHL:ssä parhaiten, mutta eivät saa tarvittavia torjuntoja, Granger taustoittaa.

Kähkönen puolestaan on pelannut NHL:n huonoimpiin joukkueisiin lukeutuvat Sharksin riveissä vähintäänkin kelvollisesti. 27-vuotias suomalainen on torjunut tällä kaudella 3,3 maalia enemmän, kuin odottama kertoo. Miehen torjuntaprosentti on ollut 10 ottelussa 89,6.

– Sharksilla on mennyt asiat huonosti tällä kaudella, mutta maalivahteja siitä ei voi syyttää. Kähkönen ja MacKenzie Blackwood ovat torjuneet yli maaliodottaman, vaikka he pelaavat historiallisen huonon puolustuksen takana. Kähkönen on kehittänyt tekniikkaansa kesäkaudella ja hän näyttää paljon kompaktimmalta maalinsuulla. Terveen ja atleettisen maalivahdin lisääminen Raannan ja Kotshetkovin avuksi voisi olla järkevä päätös, The Athleticin toimittaja uskoo.

Kähkösen nykyinen 2,75 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen.

Tiesitkö? Viaplay näyttää tällä kaudella kaikki NHL-ottelut suorina lähetyksinä. Voit tutustua NHL:n televisiointiin tarkemmin täällä.