Patrik Laineen romahtanut tehotuotanto on ollut isosti tapetilla suomalaisessa kiekkomediassa sekä kahvipöytäkeskusteluissa viime viikkojen ajan.

Vaikka Laineen tehoton pelaaminen onkin saanut kriitikot sankoin joukoin liikkeelle, löytyy ”Tesoman tykille” myös puolustajia. Viaplayn NHL-selostaja Antti Mäkisen mukaan suurin syyllinen Laineen nykytason taustalla on Columbus Blue Jacketsin pelityyli, joka ei tue suomalaisen vahvuuksia.

– Katsokaa Jets-aikakauden pelejä. Se pitää pakkia (puolustusalueella), mutta kun rintamasuunta kääntyy, se on aikalailla ensimmäisenä siellä menossa (hyökkäyspäähän), sille pystytään pelaamaan siirtokiekkoja ja se pystyy tulemaan keskialueen yli kohti keskustaa, ampumaan tai pelaamaan poikittaissyötön, Mäkinen pohjustaa Kimanttia-podcastissa jatkaen vertauksella nykypäivään:

– Katsokaa tämän päivän Columbuksen pelejä. Siellä se pelaa alhaalla, yrittää katkoa syöttölinjoja ja sitten kun päästään hyökkäämään, niin se tulee kolmantena tai neljäntenä hyökkäykseen mukaan. Ja kun tuon joukkueen strategia ei ole pelata takamiesten kautta, vaan niin sanotusti ”crash the netiä”, niin hänelle ei koskaan aukene toiseen aaltoon paikkoja. Se pelaa väärää peliä, kun yrittää olla tunnollinen, Mäkinen lataa.

Mäkisen mielestä Laineen hyökkäyspään vahvuuksia tulisikin käyttää jatkossa joukkueen hyväksi jopa puolustuspelin kustannuksella.

– Aina on keskustelua siitä, että tehdään kokonaisvaltaista pelaajaa. Miksi? Jos sen highlight on siellä toisessa päässä, maailmanluokan maalinteko. Nyt se ei onnistu, kun on opeteltu pari vuotta ihan jotain muuta. Heitetään se muu romukoppaan ja pelataan vahvuuksilla, Mäkinen näkee.