Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin ei ollut enää tällä kaudella samanlaisessa vedossa, mihin NHL:n seuraajat ovat tottuneet.

38-vuotias hyökkääjä on iskenyt 13 ottelussa vasta neljä maalia. Ovetshkin on tällä hetkellä vain 25 maalin tahdissa. Venäläinen on tehnyt urallaan vain yhdellä NHL-kaudella vähemmän kuin 25 maalia. Hän iski 24 maalia kaudella 2020-21. Tuolloin tilille kertyi tosin vain 45 ottelua.

Venäläisen televisiokanava RBC:n mukaan hiipumisen syyt saattavat löytyä ainakin osittain pelaajan hidastumisesta. Ovetshkinin luistelun huippunopeus oli vielä kaksi vuotta takaperin 35,6 kilometriä tunnissa, mutta tällä kaudella lokakuuhun mennessä se oli vain 32,09 km/h. Data-analyysiin mennessä venäläinen oli luistellut vain kerran yli 32 km/h.

Jos Ovetshkin on hidastunut luistimilla, niin sama on käynyt myös tämän laukauksen kanssa. Kaudella 2021-22 laukaus lähti kovimmillaan 163,3 km/h, viime kaudella 157,4 km/h ja tällä kaudella 146,5 km/h, joten laskua on tullut huomattavasti huippuvuosista.

Vaikka data näyttää tässä vaiheessa huomattavasti heikommalta kuin aiemmilla kausilla, niin Ovetshkinin agentti Gleb Chistjakov huomauttaa, että kausi on vielä sen verran alussa, ettei pelaajan kritisoiminen ole järkevää.