Kiekkotilastoihin keskittynyt sivusto MoneyPuck on listannut NHL:n parhaat ketjut. Mittarina sivusto on käyttänyt ketjujen luomia maaliodottamia suhteessa vastustajien luomaa maaliodottamaa ketjua vastaan. Näin hyökkäyspelin lisäksi tilastossa huomioidaan myös puolustaminen.

Kahdensuunnan pelissä NHL:n paras ketju löyty Carolina Hurricanesista. Jordan Martinook, Jordan Staal ja Jesper Fast ovat luoneet eniten maalipaikkoja suhteessa vastustajille antamiinsa paikkoihin.

Kakkosena listauksessa on Nashville Predatorsin ykkösketju. Vitjassa pelaavat Filip Forsberg, Ryan O’Reilly sekä Juuso Pärssinen. Muita suomalaisia ei Pärssisen lisäksi mahtunut kymmenen parhaan ketjun joukkoon.

Voit tutustua NHL:n parhaisiin kahdensuunnan ketjuihin tarkemmin alla.

MoneyPuck.com

@MoneyPuckdotcom
Top lines by expected goal %. (Minimum 50 minutes played together 5 on 5) moneypuck.com/lines.htm