Colorado Avalanchen tähtipuolustaja Cale Makarista tuli aiemmin viikolla nopeimmin 250 tehopisteen rajapyykin NHL:n runkosarjassa rikkonut puolustaja 24-vuotiaan taiturin onnistuttua tempussa 241. NHL-ottelussaan.

Aiempi ennätyksen haltija oli muuan Bobby Orr, joka tarvitsi rajapyykin rikkomiseen 247 ottelua. NHL:n historian tehokkain puolustaja on Ray Bourque, joka pelasi 1612 runkosarjapeliä tehden niissä 1579 pistettä. Sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Bourquen ennätys saattaa hyvinkin rikkoutua Makarin käsittelyssä.

– Nykyvauhdilla Makar tarvitsee Bourquen ennätyksen rikkomiseksi 1523 ottelua. Toivotaan, että hän pysyy terveenä, koska hänellä on kaikki mahdollisuudet rikkoa tuo ennätys. Kuka löisi vetoa sitä vastaan? Friedman heittää ilmoille varsin relevantin kysymyksen.

Nuoresta iästään huolimatta Makarin palkintokaapista löytyy jo Stanley Cupin voitto, alle 20-vuotiaiden MM-kulta, parhaan puolustajan Norris-pysti sekä pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Conn Smythe -pokaali.