Chicago Blackhawksin supertulokas Connor Bedard on avannut NHL-uransa iskemällä neljässä ensimmäisessä pelissään maalin ja antamalla kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

NHL-medioissa lähes ennen näkemättömän hypetyksen kohteeksi joutunut taituri on mielestään pelannut alkukaudesta hyvin, joskin maalisarakkeessa järisyttävät laukausmäärät eivät toistaiseksi ole näkyneen yhtä osumaa kummemin.

– Mielestäni olen pelannut hyvin. Yritän vain onnistua maalinteossa ja se on ollut toistaiseksi vaikeinta. Tämä turhauttaa hieman, Bedard myöntää The Athleticille.

– Olen luonut paikkoja ja se on iso asia. Minulla on ollut niin paljon hyviä tilanteita. Olisin enemmän huolissani, ellen saisi luotua maalintekopaikkoja.

20 kertaa maalia kohti laukonut 18-vuotias on sarjan laukaustilastossa neljäntenä. Miehen luoma maaliodottama tasaviisikoin on 2,44 maalia, joten epäonneakin on ollut mukana. Bedard myöntää silti maalinteon NHL:ssä olevan huomattavasti junnuliiga OHL:ää tai nuorten MM-kisoja vaikeampaa.

– Maalivahdit ovat hyviä, en aio väittää vastaan. He ovat parhaita maailmassa, joten maalinteko on ja tulee olemaan vaikeaa. Yritän vain jatkaa laukomista ja säilyttää itseluottamukseni laukaukseni suhteen. Olen ollut niin lähellä maalia niin monta kertaa, joten on vain jatkettava yrittämistä, Bedard valaa uskoa tulevaan.

NHL:n jumboksi monien ennakkopapereissa povatun Blackhawksin kausi on alkanut tuloksellisesti varsin kelvollisesti. Nimetön ja uudelleenrakennuksen kourissa oleva nippu on voittanut neljästä ottelustaan kaksi.

Connor Bedard on seuraavan kerran tulessa Suomen aikaa varhain perjantaina, kun Chicago Blackhawks kohtaa Colorado Avalanchen. Viaplayssa näkyvä ottelu alkaa kello 05.30.