Kahdesta lonkkaleikkauksesta toipuvan suomalaishyökkääjän Jesse Puljujärven tilanteesta tipahti iloinen päivitys perjantaina.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Chris Johnston raportoi Insider Trading -lähetyksessä, että Puljujärvi on toipumassa pelikuntoon jo mahdollisesti marraskuun aikana. Alun perin toipumisen uskottiin tapahtuvan lähempänä vuodenvaihdetta.

– Minulle kerrottiin, että Puljujärven toipuminen on tapahtunut äärimmäisen hyvin. Kuntoutusprosessi on ollut erittäin lupaava. Asiat ovat menneet jopa niin hyvin, että hän saattaa tehdä paluun jo ensi kuussa, Johnston kertoo.

Ilman NHL-sopimusta oleva Puljujärvi luistelee ja harjoittelee parhaillaan Suomessa. 25-vuotias hyökkääjä on ilmaissut halukkuutensa jatkaa uraansa NHL:ssä.

Puljujärven kuusivuotinen taival Edmonton Oilersissa päättyi viime keväänä, kun hänet kaupattiin siirtorajalla Carolina Hurricanesiin. Leveällä hymyllä varustettu hyökkääjä pelasi keväällä hurrikaanipaidassa 17 runkosarjaottelua tehoin 0+2 ja pudotuspeleissä seitsemän ottelua yhtä vaisuin tehoin 0+1.

Hurricanes ei tehnyt kauden päätteeksi perustarjousta (qualifying offer) Puljujärvelle, joten suomalaisesta tuli vapaa agentti heinäkuussa.