Edmonton Oilersin NHL-kausi 2023-24 sai kammottavan alun, kun joukkue hävisi torstaina veriviholliselleen Vancouver Canucksille vieraissa tylyin lukemin 1-8.

Megatähti Connor McDavidin johtama Oilers-ryhmä oli kamppailussa alusta lähtien täysin aseeton, kun taas selvänä altavastaajana lähtenyt Canucks viimeisteli paikoista hurjalla prosentilla.

Canucksin voiton takuumiehinä häärivät neljä maalia pyssyttänyt Brock Boeser sekä neljä tehopistettä mieheen mättäneet Elias Pettersson (1+3) ja J.T Miller (1+3). Myös Canucksin uusi kapteeni Quinn Hughes kirjasi kolme syöttöpistettä.

Oilersin puolelta onnistujat olivat harvassa. Joukkueen ”pakkasherra” oli hyytävän teholukeman -4 kirjannut Evander Kane, mutta NHL:n parhaaksi pelaajaksi viime kaudella valittu McDavid tuli hyvänä kakkosena -3 lukemallaan. McDavidin ykkösketjua peluutettiin ottelussa tulikuumaa Boeserin ja Millerin koostumusta vastaan, joten tämä osiltaan selittää Oilers-kipparin rumat tilastot.

Pitkään ei kuitenkaan nöyryytetyn Oilers-ryhmän tarvitse juonia kostoa Canucksille, sillä joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina Edmontonissa Rogers Place -areenalla.

NHL

@NHL
That's goal number FOUR on the night for Brock Boeser (@BBoeser16)! 😱 #NHLFaceOff