Kaapo Kakolla on alkamassa jo viides kausi New York Rangersin NHL-miehistössä, mutta kesän 2019 kakkosvaraus ei ole vieläkään onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa joukkueen kahdesta tulosyksiköstä.

Ismo Lehkonen näkee 22-vuotiaan turkulaisen pelissä yhden selvän kehityskohdan, joka on estänyt MM-kultahyökkääjän pysyvän nousun Rangers-hyökkäyksen kärkikuusikkoon.

– Luistelu ei ole riittävän vikkelää. Yleisluistelutaitavuus ei ole riittävän hyvällä tasolla. Koko ja fysiikka riittää kevyesti. Käsien taito riittää ihan kevyesti. Hyökkäyspelin oivaltavuus riittää kevyesti, mutta se ei saa minkäänlaista etua luistelusta – ei luistelutaidosta eikä kestävyydestä, Lehkonen perkaa Kalju Corner -podcastissaan.

Lehkonen ottaa verrokiksi Pohjois-Amerikasta tulevat superlupaukset, joiden jääharjoittelumäärät kesällä ovat täysin omaa luokkaansa.

– Kaapolla on totaaliseen läpimurtoon kaikki työkalut, paitsi se itse luistelu. Se pitäisi ilman muuta ottaa vain ja ainoastaan ykkösasiaksi. Kaikki muu tulee automaationa perässä jo, kunhan pitää vaan yllä, Lehkonen näkee.

Kakolla on allaan kaikesta huolimatta NHL-uransa toistaiseksi tehokkain kausi suomalaislaiturin iskettyä runkosarjassa 18 maalia ja 40 tehopistettä.