Calgary Flamesiin viime vuoden kesällä jättitreidissä hankittu Jonathan Huberdeau oli yksi viime kauden suurimmista NHL-flopeista.

Florida Panthersissa edelliskaudella 115 pistettä iskenyt Huberdeau jäi ensimmäisellä Flames-kaudellaan 55 pisteeseen. Kallispalkkainen tähtilaituri paljastaa Frankly Speaking -podcastissa viime kauden olleen miehen koko uran haastavin niin jäällä kuin kaukalon ulkopuolellakin.

– Minulla ei todellakaan ollut hauskaa viime kaudella. Ensimmäistä kertaa urallani menetin intohimoni hypätä kaukaloon. Tapa jolla pelasin, ei ollut sitä mitä olen, ja se turhautti todella, Huberdeau muistelee.

Huberdeau riitautui monen muun tähden tavoin pahemman kerran sittemmin potkut saaneen päävalmentaja Darryl Sutterin kanssa.

– En ollut oma itseni kopissa ja muiden kavereiden keskuudessa. Tiedän olevani hauska kaveri ja hyvää seuraa. Viime kaudella olin sen sijaan enemmänkin omissa oloissa. Yritän oppia viime kaudesta ja olla jälleen oma itseni ja johtaja myös kopissa, Huberdeau lupaa.

Heikon viime kauden jälkeen odotukset Flamesiä kohtaan ovat viime vuotta matalammalla. Tämä sopii Huberdeaun mukaan joukkueelle mainiosti.

– Voit tuntea kaikkien innostuksen. Viime kaudella päällemme kasattiin valtavat paineet. Tällä kaudella monikaan ei odota meiltä paljoa. Se on vain hyvä asia, tulemme olemaan altavastaajia, Huberdeau näkee.

LUE MYÖS: Jonathan Huberdeau lataa suorat sanat – iloitsee Darryl Sutterin potkuista: ”Meillä ei todellakaan klikannut”