Tampa Bay Lightning on aloittanut etsimään vahvistusta tolppien väliin menetettyään torstaina supertähtivahti Andrei Vasilevski sairastuvalle kahdeksi kuukaudeksi.

Kiekkoraamatuksi tituleerattu The Hockey News -sivusto uskoo, että San Jose Sharksin suomalaisvahti Kaapo Kähkönen olisi yksi vaihtoehto himoittuun Lightningin ykköstorjujan pestiin.

– Kähkösen nimi pyöri jo kesällä huhuissa. Häntä yhdistettiin Pittsburgh Penguinsiin Erik Karlsson -kaupan yhteydessä, The Hockey Newsin toimittaja Max Miller kirjoittaa.

Lightningin ainoa NHL-tason maalivahti on tällä hetkellä ruotsalainen Jonas Johansson. Coloradosta hankittu Johansson on pelannut NHL-urallaan 35 ottelua vaatimattomalla torjuntaprosentilla 88,7. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa on 3,32.

Lightningin tilanne on haastava, sillä joukkueen palkat ovat tällä hetkellä 6,5 miljoonaa dollaria yli NHL:n palkkakaton sallitun rajan.

Millerin mukaan Lightning voisi laittaa Vasilevskin pitkäaikaisesti loukkaantuneiden pelaajien listalle (LTIR), jonka myötä palkkakattoon vapautuisi venäläisvahdin 9,5 miljoonan dollarin palkan suuruinen lisätila. Kähkönen nettoaa alkavasta kaudesta 2,75 miljoonan dollarin palkkaa, joten suomalaisen sopimus mahtuisi näin ollen hyvin Lightningin palkkakaton alle.

Sharksin kannalta Kähkösen kauppaaminen toisi mahdollisuuden nostaa lupaava Eetu Mäkiniemi NHL:n puolelle. Ilveksestä rapakon taakse siirtynyt Mäkiniemi pelasi viime kaudella NHL:ssä kaksi ottelua ja sai paljon kehuja Sharksin päävalmentajalta David Quinnilta.