Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby on useaan otteeseen puhunut julkisesti haaveestaan pelata Kanadan maajoukkuepaidassa yhdessä NHL:n kirkkaimman supertähden Connor McDavidin kanssa.

Nyt Penguins-legenda on jälleen kommentoinut maanmiehensä tasoa. Crosby kertoo NHL-toimittaja Mike Zeisbergerille uskovansa McDavidin mahdollisuuksiin rikkoa alkavalla kaudella maaginen 170 tehopisteen raja runkosarjassa.

— En uskonut hänen koskaan yltävän 150 tehopisteeseen, mutta hän löysi keinot rikkoa tuon rajan. Tästä syystä en usko minkään olevan esteenä sen (170 rajan rikkomisen) suhteen. Hän löytää aina tavan nostaa tasoaan uudelleen ja uudelleen, joten en löisi vetoa häntä vastaan, Crosby lataa.

McDavid iski viime kaudella 153 tehopistettä, mikä on korkein pistemäärä NHL:ssä sitten Mario Lemieux’n kaudella 1995-96 iskemän 161 pinnan sesongin.

Crosbyn mielestä ei ole kahta kysymystä siitä, kuka on tämän hetken paras pelaaja maailmassa.

— Tästä aiheesta on vaikea väitellä. Meillä on Nathan MacKinnon, Leon Draisaitl ja joitakin muita kavereita, mutta mielestäni McDavid on todistanut olevansa ykkönen, Crosby näkee.

LUE MYÖS: Connor McDavidin pelikaverilta hurja arvio megatähden ensi kaudesta: ”NHL ei ole valmis siihen”