NHL:n kulisseissa suunnitellaan tällä hetkellä suuria.

NHL ja pelaajajärjestö NHLPA työstävät NHL-pelaajien paluuta jääkiekon isoimpiin turnauksiin. Vuoden 2025 helmikuulle suunnitellaan World Cupia, jossa nähtäisiin kaikki maailman parhaat kiekkoilijat.

Eikä siinä kaikki. Samalla NHL ja NHLPA yrittävät tehdä World Cupista toistuvan turnauksen, joka järjestettäisiin aina lomittain olympialaisten kanssa, joihin NHL-pelaajat myös osallistuisivat.

– Eli jos järjestämme vuoden 2025 turnauksen, sitten on vuoden 2026 olympialaiset, vuonna 2028 World Cup, 2030 oylmpialaiset, 2032 World Cup ja niin edelleen. Se on tavoitteemme, kertoo NHL:n varakomissaari Bill Daly.

Vuoden 2025 World Cupin turnauksen muotoa ei olla vielä lyöty lukkoon.

– Tavoite on tehdä turnauksesta kansainvälinen. Se tulee tietysti olemaan todella NHL-keskeinen pelaajapohjan suhteen, ehkä jopa kokonaan NHL-pohjainen. Jää nähtäväksi, mihin muotoon päädymme, mutta sitä me työstämme NHLPA:n kanssa, Daly kertoo.

Venäläispelaajien osallistuminen on yksi kuuma peruna. IIHF on sulkenut Venäjän ja Valko-Venäjän ulos turnauksistaan. Kansainvälinen olympiakomitea on puolestaan sallinut venäläisurheilijoiden osallistumisen vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin, mutta he eivät saa kantaa maatunnustaan. Tällainen vaihtoehto voisi toimia myös World Cupissa, johon NHL haluaa venäläispelaajansa mukaan.