Hyökkääjälegenda Jonathan Toews, 35, ilmoittaa jäävänsä toistaiseksi sivuun jääkiekon parista. NHL-uraansa mies ei kuitenkaan ole vielä virallisesti lopettamassa.

Toews julkaisi perjantaina Instagramissa tiedotteen uransa jatkosta.

– Haluan ilmoittaa, että en ole vielä täysin lopettamassa uraani, vaan aion pitää taukoa jääkiekosta tämän kauden ajan. Rakastan yhä tätä lajia ja tunnen intohimoa kilpailla korkeimmalla tasolla, Toews kertoo tiedotteessa.

Chicago Blackhawksin seuralegenda on kärsinyt viime vuosina poikkeuksellisen rankoista terveysongelmista.

– Viime kaudet ovat olleet minulle vaikeita terveysongelmieni takia. Päämääräni on antaa itselleni aikaa ja tilaa, jotta voin tervehtyä ja nauttia elämästä täysillä. Olen tavannut matkani varrella muitakin ihmisiä, jotka ovat kärsineet pitkittyneestä koronaviruksesta, autoimmuunisairaudesta ja muista vastaavista komplekseista tapauksista, Toews avasi.

Toews on pelannut urallaan 15 kautta Blackhawksin riveissä. Kanadalaissentteri toimi seuran kapteenina vuodesta 2008 lähtien. Toewsin sopimus Blackhawksin kanssa päättyi viime kauteen.

Toews on voittanut urallaan kaiken mahdollisen. Hän on maailmanmestari, kaksinkertainen olympiavoittaja sekä kolminkertainen Stanley Cup -mestari. Hänet on valittu kerran NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.