Arizona Coyotesista vain 12 päivän jälkeen sopimuksen allekirjoittamisesta potkut kaukalon ulkopuolisten törttöilyjen vuoksi saaneen entisen NHL-kärkivaraus Alex Galchenyukin pidätyksestä on tippunut julkisuuteen uutta, kuvottavaa tietoa.

ESPN paljastaa Galchenyukin ja poliisin käymää sananvaihtoa pidätystilanteessa. Yhdysvaltain ja Venäjän passit omistava pelaaja uhkaili poliisia kovin sanoin.

– Yksi puhelinsoitto ja olette kaikki kuolleita. Koko perheesi ja sukupuusi on mennyttä. Aion paloitella sinut, vaimosi ja tyttäresi, Galchenyuk uhkaili poliisia viitaten Venäjä-kontakteihinsa.

– Tämän jälkeen hän alkoi tehdä rotuun perustuvia herjauksia poliisia kohtaan ja kutsui häntä rodullisilla pilkkasanoilla useaan otteeseen, ESPN:n julkaisemassa poliisiraportissa kerrotaan.

Galchenyukin ura on ollut viime vuodet laskusuunnassa. Kesän 2012 NHL Draftissa kolmantena varattu pelaaja pelasi viime kaudella vain 11 NHL-ottelua ilman tehoja. AHL:ssä tulosta sen sijaan syntyi, sillä mies nakutti 42 pelissä 42 pistettä.

Tuoreimman hölmöilyn myötä veitsenterällä jo valmiiksi ollut NHL-ura lienee kuitenkin taputeltu.