Arizona Coyotes lähetti torstaina hyökkääjä Alex Galchenyukin NHL:n siirtolistalle sopimuksen purkamisen takia. 29-vuotias yhdysvaltalainen oli siirtynyt Coyotesiin 1. heinäkuuta vapaana agenttina.

ESPN uutisoi torstaina, että sopimuksen purkamisen taustalla oli kaukalon ulkopuoliset asiat.

The Athletic -sivusto uutisoi tänään, että Galchenyuk pidätettiin 9. heinäkuuta. Poliisin kertomuksen mukaan Galchenyuk oli kolaroinut autollaan ja paennut paikalta.

Scottsdalen poliisilaitos kertoi The Athleticille, että Galchenyuk oli vastustanut pidätystä sekä käyttäytynyt häiriköivästi, uhkailevasti ja pelottavasti. Tapahtumassa ei tullut loukkaantumisia, mutta yksityisomaisuutta vaurioitui.

Galchenyuk lähetettiin vankilaan sunnuntai-iltana ja vapautettiin seuraavana päivänä. The Athleticin mukaan Galchenyukia vastaan nostettiin syyte seuraavana päivänä.

Galchenyukin asianajaja ei kommentoinut tapahtumia. Myös miehen agentti Pat Brisson kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Galchenyuk pelasi viime kaudella AHL:n puolella tehokkaasti. Kovasta rannelaukauksesta tunnettu hyökkääjätaituri teki Colorado Avalanchen farmijoukkueessa 42 ottelussa tehopisteet 16+26=42. Jenkkihyökkääjä pelasi viime kaudella NHL:n puolella 11 ottelua ilman tehopisteitä.

Galchenyuk on Montreal Canadiensin vuoden 2012 ykköskierroksen 3. varaus. Hän on pelannut NHL:ssä seitsemän eri seuran riveissä yhteensä 647 ottelua tehopistein 146+208=354.