Jääkiekko on yksi maailman suosituimmista urheilulajeista. Vaikka moni katseleekin jääkiekkoa kotisohvalta käsin, kuuluu lätkämatsin seuraaminen paikan päältä jokaisen fanin unelmiin. Intensiivinen tunnelma, huippupelaajat livenä ja upeat puitteet tekevät ottelun seuraamisesta livenä aivan erilaisen kokemuksen kuin kotisohvalta tai urheilupubista käsin.

Tässä artikkelissa tutustumme maailman suurimpiin jääkiekkohalleihin ja selvitämme, miten lätkämatkaan on syytä varautua.

Mitä ottaa huomioon, kun suunnittelee matkaa jääkiekko-otteluun ulkomaille?

Jos tarkoituksena on lähteä katsomaan matsia ulkomaille, on hyvä ottaa huomioon muutama tärkeä seikka. Kaikki alkaa tietenkin suunnittelusta: minne ja milloin ollaan lähdössä? Keitä lähtee matkaan? Lähdetäänkö reissuun puhtaasti matsin takia vai onko tarkoitus myös kiertää esimerkiksi nähtävyyksiä? Kun kaikki matkalle lähtevät ovat samaa mieltä suunnitelmista, voidaan siirtyä sanoista tekoihin.

Liput on hyvä varata etukäteen. Ensin kannattaa ostaa liput otteluun, sitten lentoliput. Jos kaupungissa pelataan iso turnaus, kannattaa varautua siihen, että paikalle on tulossa paljon väkeä. Kannattaa siis olla ajoissa lentojen ja matsilippujen suhteen.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy lähes rajattomasti aina viiden tähden luksushotellista hostelliin tai sohvasurffaukseen. Majoituspaikan valinta riippuu myös matkabudjetista. Jos budjetti on tiukka, kannattaa valita edullisempi vaihtoehto yöpymisiin. Jos reissubudjettia pitää kasvattaa, voi lisätuloja hankkia säästämällä, lisätöitä tekemällä tai tarpeen vaatiessa ottamalla sopivan kokoisen lainaan. Lainojen kilpailutus osoitteessa Omalaina.fi kannattaa, jotta saa haettua juuri omiin tarpeisiin sopivaa lainaa parhaalla maksuajalla.

Bell Centre, Monteal

Tämä stadion on vihitty käyttöön vuonna 1996 ja sinne mahtuu huimat 21 273 katsojaa. Areena on Montreal Canadiensin kotihalli ja yksi maailman buukatuimmista areenoista. Jääkiekko ei ole ainoa laji, jota kentällä pääsee seuraamaan, sillä siellä järjestetään myös vapaapainiotteluita ja musiikkikonsertteja.

United Center, Chicago

Tämä jättiläismäinen halli vetää noin 20 000 katsojaa per jääkiekko-ottelu. Vuonna 1994 avattu halli toimii aktiivisesti myös koripallokenttänä, ja hallin pääkäyttäjiä ovatkin Chicago Blackhawks ja Chicago Bulls.

Areena oli myös tärkeässä käytössä vuonna 2020: heti NBA:n tähtiottelun jälkeen halli muutettiin Chicagon kaupungin koronatarvikevarastoksi ja keskittymäksi. Nyt areena on taas urheilukäytössä.

Wells Fargo Center, Philadelphia

Tämä halli on avattu vuonna 1996 ja sen kapasiteetti on lähes 20 000 katsojaa. Myös tätä hallia käyttävät sujuvasti yhteistyössä sekä NHL-joukkue Philadelphia Flyers että NBA-joukkue Philadelphia 76ers. Näiden kahden lajin lisäksi hallissa pääsee näkemään myös harvinaisempaa lajia, sillä se on lacrosse-joukkue Philadelphia Wingsin kotihalli. Yhdellä visiitillä voi siis tutustua kolmeen eri lajiin!

Little Caesars Arena, Detroit

Little Ceasars Arena on yhdysvaltalais- ja kanadalaishalleista tuorein, sillä se on avattu vuonna 2017. Lähes 20 000 katsojaa sisäänsä mahduttava areena sijaitsee Detroitin keskustassa ja on osa isompaa rakennuskompleksia, johon sisältyy areenan lisäksi myös erilaisia toimistoja ja kauppoja. Areenalla pelaavat NHL-joukkue Detroit Red Wings ja NBA-joukkue Detroit Pistons.